2014. december 29., hétfő

Napelemek III - A meghallgatás

Untitled

A napelemek felszerelése pár napot tartott. Mi Magyarországon nyaraltunk, amikor az emberek jöttek, feltették a paneleket a tetőre és pár nap alatt elkészültek mindennel. A szomszédok lefotózták a cuccut és mi boldogok voltunk mindaddig, amíg nem írt a napelemes ember.

Az ember olyasmit írt, hogy utólag jött rá, hogy a mi kis falunkban a napelemek üzembehelyezésének feltétele egy közmeghallgatás, ahol a szomszédok szót emelhetnek a napelem ellen, például kiemelve, hogy a napelem a szemükbe süt vagy, hogy súlyos kárt okoz szépérzéküknek.

Természetesen a meghallgatás költségei minket terheltek volna, de a napelemes cég átvállalta őket, mivel ezt ők kifelejtették az árajánlatból.

A meghallgatásra E küldött egy levelet, amiben olyasmiről írt, hogy micsoda középkori dolog ez a meghallgatás. Az önkormányzatos ember elmondta, hogy természetesen napirenden van-e szabály eltörlése, de ennek lehetséges vonzatait még vizsgálják.

Mi megkönnyebbültünk - kellemetlen lett volna a már felszerelt és kifizetett rendszert kidobni, mert valamelyik szomszédunk szerint az egész felesleges, mert éjjel nem süt a nap.


1 megjegyzés:

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.