2016. május 12., csütörtök

Templomra nézô luxusbódék

St George a mormon Mediterraneum és a mormon dél (viccesen Dixie, az egykori gyapotültetvények után). A helyet lehet mormon Floridának is hívni, hidegebb tájakról özönlenek ide a mormon nyugdíjasok követve az alapító nyomdokait, aki itt melegedett fel a hideg telek alatt (kedvenc feleségeivel / között <?>). 
St George körül lakóparkok tucatjai nônek ki a földbôl. Sziklából. Homokból. 

A bizniszbôl az egyház se mardhatott ki. Ôk egy belváros széli lakókocsikempinget üzemeltetnek "csak négy háztömbre a templomtól". Mondjuk ez van vagy két kilométer, de az üdvözülés megér egy sétát. A kemping abnyira vallásos, hogy vasárnap a recepció se üzemel. A kemping közepén van két utcányi trélerpark. Egyszerû, elôregyártott házak, terasszal, autóbeállóval. 

A legtöb autó idahói volt. Idahói mértékkel a 20 fok koranyárnak tünhet. Sokan nem jöttek még élvezni a nyarat. A porták gondosan elcsomagolva várták gazdáikat, vagy a mormon utolsó ítéletet, akármelyik is jön elôbb. 

Yoda lelkesen fedezte fel az elhagyott utcákat, házakat, dekorációlat. Az alkonyatban olyan volt a séta, mintha egy elhagyott városban jártunk volna. Egy olyan elhagyott városban, ahova mindjárt visszajönnek a lakók. Vagy nem. Nincsenek megjegyzések: