2023. június 28., szerda

Rémségek kicsi motelje








Megjegyzés: enyhén horrortörténet következik,  nem a szokásos vidám kutyás sztori. Én szóltam.

Megjegyzés 2: A kisméretű képek a szálloda honlapjáról származnak.


Tipikus amerikai filmbeli klisé az országuti motel, ahol a sorozatgyilkos tulajdonos, recepciós, takarító elássa a tagbaszakadt (hehe) vendégeket vagy ahol az UFÓ-k elrabolják a mit sem sejtő turistákat vagy ahol a gondok kerül borzalmas helyzetbe.

Azt hittem, az ilyesmit csak írói válságban szenvedő szerzők találnak ki (na jó, a Ragyogás elég jó, csak nem szeretem a műfajt). De nem.

Szóval Calientében is van egy ilyen motel nem messze a lefejezett porcelánbabák házától.


Caliente

Minket az épület maga érdekelt, mert hasonló stílusa van, mint a vasútállomásnak - egyszerre is épültek - és kiváncsiak is voltunk, hogy is néz ki közelebbről. Évek óta láttuk az autóból, most már tényleg közel akartunk menni hozzá.

De zárva volt.







Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy poligám próféta (most is van, de életfogytig tartó büntetését üli egy speciális szövetségi börtönben). Majd egyszer, ha mazochista leszek és azt akarom, hogy forogjon a gyomrom, írok róla is.

Szóval a próféta kedvenc püspökeit és saját magát újabb feleségekkel jutalmazta. Álmában meglátogatta az Úr és azt mondta, hogy Fiam, jó ember vagy, vegyél el még egy nőt feleségül. Lehetőeg 15 évest. Vagy azt is mondta, hogy Fiam, a püspöködnek szüksége van egy újabb feleségre, add hozzá a 16 éves lányodat. Álmában mondott neki az Úr cifrábbakat is, de ezt most hagyjuk.

És hát ki ez a próféta vagy a püspöke, hogy ellenkezzen az Úrral? A Hit áldozatokat követel.

(Személyes véleményen alapuló jótanács: senkinek se higgyünk, aki azt mondta, hogy álmában az Úr ezt meg ezt ajándékozta neki.)

Caliente

Mivel minden lehetséges szövetségi bűnüldöző szerv figyelte, mit csinál a próféta saját hazájában Utahban, kellett neki egy nyugodt hely, ahol békésen elvehette a sokszázadik feleséget vagy hozzáadhatta valamelyik kiskorú hívét egy -általában- túlkoros hívéhez.

Ez a hely volt a calientei Hot Springs Motel.















Nevada eme eldugott szögletében senkit se érdekelt, hogy miért bukkan fel három-négy fekete autó a szállodában. A megyének van elég olyan szöglete, ahol nyugodtan el lehet tünni a világ -és a hatóságok elől.













A motel tulajdonosa is a próféta lelkes híve volt és amikor a próféta telefonált, hogy a 15-ös szobát kérem, akkor a szállodás minden foglalást lemondott a kérdéses időpont előtt és után és még jobban kitakaríttatta a szintén e valláshoz tartozó személyzettel a 15-ös szobát.


















Tudom, senki se ilyennek képzelte a nagyhatalmú próféta titkos esküvőinek színhelyét, de hát az üldöztetés idején áldozatokat kell hozni...


















Idővel aztán a prófétát börtönbezárták, mert tizenkilencedik felesége tanúskodott ellene. (A mormon állam alapítója ellen is a tizenkilencedik felesége fordult százvalahány évvel korábban, szóval jótanács, tizennyolc feleségnél tessék megállni, a tizenkilencedik balszerencsét hoz.)

A motel pedig szép csendesen bezárt és ma is ott áll baljóslóan az országút szélén egy elhagyott vasúti híd mellett.

Caliente

Nincsenek megjegyzések: