2023. szeptember 12., kedd

Az edző feje

Fairmont Pool

- Csak két sávotok lesz - közölte a pénztáros - itt vannak a Vidrák.

A Vidrák itt nem Lutra rokonait jelentik, hanem a közeli gimnázium úszócsapatát, akik reggel hattól nyolcig edzenek idén majdnem az egész uszodát elfoglalva. Aztán négytől hatig ismét.

Voltak vagy harmincan - az első edzésen.

A következőn tizen.

Ekkor már csak négy sávot használtak.

Aztán hármat, mert csak hatan voltak.

Egy gimnazista mindent kibír, azt is, hogy reggel hattól nyolcig ússzon, majd nyolctól háromig tanuljon és utána négyre visszamenjen két órácskát úszni.

Csak ezek a gimnazisták úgy gondolták, annyira nem szeretnének nyerni, inkább alszanak a dologra egyet.

Az edző most már nem nagyon válogathat a hatból, örül, ha valaki eljön.

A hatodik úszó például későn jön, rendszeresen negyed hétkor toppan be és elkezdi felvenni úszósapkáját. Először betűri tincseit a sapka alá, majd leveszi a sapkát és megnézi, elromlott-e a frizurája. Ha elromlott, megigazítja, majd visszaveszi az úszósapját  és betűri alá tincseit. Ha nem romlott el, akkor visszaveszi az úszósapkát és betűri alá a tincseit. Ezt az egész procedúrát néha kétszer vagy háromszor is megismétli.

Majd leül a medence szélére és elkezd beszélgetni az ötös számú úszóval. Nagyjából hat harmincig dumálnak, miközben az edző néha szól, hogy ott a víz. A hatos ezt tudomásul veszi és kavarja a vizet a lábával. Amikor az edző negyedszer is szól, feláll, leveszi úszósapjáját és elmegy WC-re.

Amikor úgy tíz perc múlva visszajön és felveszi úszósapkáját: betűri tincseit a sapka alá, majd leveszi a sapkát és megnézi, elromlott-e a frizurája. Ha elromlott, megigazítja, majd visszaveszi az úszósapját  és betűri alá tincseit. Ha nem romlott el, akkor visszaveszi az úszósapkát és betűri alá a tincseit.

Az edző ekkorra pengeélesre köszörülte torkát, úgyhogy a hatos leül a medence szélére és elkezd beszélgetni az ötössel.

Az edző - akinek a szemei kezdenek kidagadni a fejéből szól, hogy esetleg lehetne kezdeni és ekkor a hatos a fejére csap, visszamegy az öltözőbe úszószemüvegéért. Amikor visszaért, megigazítja úszósapjáját, majd leveszi, hogy helyrehozza frizuráját és eztán beugrik a vízbe, majd megtorpan és kimászik, mert elfelejtette elhozni az úszódeszkát, ami kell az edzéshez. Gondosan válogat a hatalmas halom teljesen egyforma deszka között, majd a deszkával visszamegy és leül a medence szélére, ám észreveszi, hogy egy tincse kiszabadult az úszósapkából, ezért leveszi sapkáját és megigazítja frizuráját.

Az edző valamit hörög, mire a hatos felveszi a sapkát, feláll és visszamegy az öltözőbe a vizesüvegéért.

Amikor visszaér beugrik a vízbe és már majdnem úszik, amikor rájön hogy nincs nála az úszóbólya. Kezdene kimászni a vízből, de az edző Toldi Miklósra hajazóan dagadó erekkel fején eltántorog a kellékekig és hoz a hatosnak egy bólyát, de a hatos fejét rázza, mert neki a sárga nem jó, mert nem megy a fürdősapkájához. Kiszáll és elindul, hogy válasszon egy nem sárgát, ami kék.

Hogy ezután mi történik, nem tudom, mert nekem letelt az időm, Puppeyt várják a fák és a haverok és mindig azzal az érzéssel mászok ki a vízből, hogy utoljára látom az edzőt.

Nincsenek megjegyzések: