2015. május 27., szerda

Slotkanyon-bevezetô

Goblin Valley

Megjegyzés: a kövezkező bejegyzés pár horrorisztikus, de politikamentes részletet tartalmaz!

A slotkanyonok (a majdnem-ôslakosok nyelvén slot canyon-ok) nagyon szûk, vízvályta sziklafolyosók. Dél-Utah tele van velük és csak akkor kerülnek bele a hírekbe, ha egy kóbor turista beszorul és levágja a saját karját egy bicskával, hogy kijöhessen. Esetleg még akkor, ha beszorul egy tehén.

Butter Cows

Utoljára ez az év elején történt. A hírek szerint a tehén is és a farmer is egyaránt a beltenyészet tipikus terméke lehetett. A tehén, mert beszorult, a farmer azért, amit ezután tett. 

Elôször megpróbálta kitolni a tehenet. Aztán megpróbálta kihúzni. Mikor ez nem sikerült, (horror)filmek nézésekor szerzett tapasztalataira hagyatkozott: megpróbálta feldarabolni a tehenet. Elôször levágta a fejét, aztán ATV-re ült és megkerülte a hegyet, majd láncfûrésszel megpróbálta levágni a tehén hátsó lábait. Miután megszabadult a boci hátsó lábaitól, ismét felült járgányára, vezetett egy csomót, majd levágta az első lábakat is. 

A tehén azonban ezek után se mozdult (még jó, hogy!) 

A farmer erre gondolt egy nagyot és ahelyett, hogy Lábatlanba költözött volna, a "boci, boci tarka, se füle, se farka" éneklése közben leöntötte a tehenet benzinnel, majd meggyújtotta. Na, ettôl büdös lett, de a tehén maradt. 

Mi egy ilyen slotkanyonba terveztünl menni a sivatagba, de tehén nélkül.

San Raffael Swell




Nincsenek megjegyzések: