2017. február 28., kedd

Meghekkelem a kávéfőzőt


Keurig cup

Hét év és párezer kávé lefőz után elhunyt NASA-szökevény kávéfőzönk. Egy ugyanolyan márkájút vettünk, beletettem egy, a régi kávéfőzőből visszamaradt többször felhasználható kávéspatront és rámeredtem a kávéfőzőre, ami lelkesen kommunikált velem.

- Bocs, ez egy nem a Keurig által támogatott kávé, vegyél Keurig által támogatottat - mondta a kávéfőző és házmesterkedett, ahelyett, hogy kávét főzött volna.

Máig nem értem, miért nem vittem vissza AZONNAL.Inkább egy darabig kihúztam az egy újratölthető patronnal és vettem pár egyszer használatos kévét is és azokat ittam.

Most azonban jön vendég és egy patron kevés lesz, több újrafelhasználható kapszula kell majd reggel. Kapszula még lett volna, de a kávéfőző nem ismerte fel őket.

Elhatároztam, hogy meghekkelem a kávéfőzőt.

Betegesnek tartom, hogy egy kávéfőzőt meg kelljen hekkelni, mert protekcionista módon csak a gyártója által készített kávét hajlandó lefőzni. DRM-védett kapszulás kávé? Ezek nem normálisak. (Azaz a maguk szempontjából igen.)

Mint megtudtam, a kávéfőző infravörös fénnyel megnézi, megfelelő-e a kapszula. Ha igen, főz kávét. Ha nem, kér egy jó kapszulát.

A megoldás egyszerű: körbevágtam a kapszula tetejét és annak a vékony peremét, ezt olvassa az érzékelő infrával. Ezt ragasztószalaggal felragaszottam az infraszem elé és most már a kávéfőző mindenből főz kávét, amit belerakok.

Győztem!

(Ha valakit részletesebben érdekel, hogy kell kávéfőzőt hekkelni, itt megnézheti! Figyeljünk a zenére és nézzük meg a hacker -hekker- ujján milyen gyűrű is csillog. Hiába, egy MIT-ssel egy kávéfőző se bánhat el.)



1 megjegyzés:

Ági írta...

Ez nagyon tetszik! :)) Pedig nem vagyok érintett, nem főzök kávét.
Üdvözöl egy zugolvasód