2017. október 20., péntek

Biztonsági őr a KFC-ben


One chicken to rule them all

Igazából csak most esett le a budapesti KFC-s botrány kapcsán, hogy se Salt Lake Cityben, se Minneapolisban, se Bostonban nem volt biztonsági őr gyorsétteremben. Bankban is elvétve.

Más amerikai nagyvárosra egyszerűen nem emlékszem.

Budapest ennyire veszélyes város lenne? Vagy ennyire rossz a rendőrség? Vagy ennyire olcsó a munkaerő?

1 megjegyzés:

Boston2 írta...

Mindhárom.
Mondjuk nem úgy veszélyes, hogy megölnek az utcán. (Bár a munkahelyemtől 5 percre tavaly késeltek meg valakit a villamosmegállóban, de ez csak bizonyos helyeken jellemző, VIII., IX., X. kerület slum-osodott részein).
Az említett KFC valahol az ún. bulinegyedben van, itt inkább sok a részeg, részben mert ez magyar hagyomány, részben, mert a brit és egyéb turisták ide járnak olcsón beb*szni. Szóval esténként tényleg tele van ilyesmivel, a házfalak összehugyozva, szemét, hányás...
A biztonsági cégekek egy jó része kókler, valószínűleg a legalja, legbunkóbb, gyakran alvilággal egy konditeremben gyúró, másra (is) alkalmatlan példányokat veszi fel.
Sokszor nem is értem a funkciójukat. Bankban 50 kilós, 50 éves néni, mint őr? Üzemben hatvanas, 120 kilós, nálam alacsonyabb pocakos bácsi (164 cm vagyok, a magyar átlagnál is alacsonyabb).
Sokszor a gyorséttermi biztonsági őr fő funkciója a hajléktalanok kitessékelése és az illegális wc-használat elleni szigorú fellépés (bár a "komolyabb" helyeken már csak a nyugtán kapott kóddal nyithatod a wc-t).
De olvastad, annak idején NY-ban is hogy jártunk feleségemmel:
http://boston.blog.hu/2011/06/23/a_terror_haza_mcdonalds_i_m_hatin_it