2017. október 1., vasárnap

Egy progresszív könyvesboltban


Multicultural bookshop

Betévetdtünk Utah egyik híres könyvesboltjába. Rengeteg jó könyvet láttunk (kétlábúak) és szagoltunk (Yoda). Engem lenyűgözött a spanyol nyelvű muzulmán értékeket bemutató opusz.

Közismert, hogy Ribizlifozelek meglehetősen liberális és tiszteli Obamát (messze nem ő volt az USA legjobb elnöke, de a legrosszabb sem, sőt), amikor azonban a polcon belebotlott Michelle Obama aranyköpéseinek nem hivatalos ifjúsági feldolgozásába, enyhén fenékre ült. Ugyanakkor elismeri, hogy nagyon sokaknak a First Lady egy igazi példakép és valljuk be, sokkal jobb az ő inspiráló mondásait olvasgatni, mint mondjuk Paris Hiltonét vagy a Kardasian testvérek összes gondolatát összegyűjtő egysorost.

Bookshop

A kisgyerekeknek való ABC-s lapozgató volt az, amikor fülemben dübörögni kezdtek az indulók és vidáman dúdolgatni kezdtem az "Egy a jelszónk, tartós béke, állj közénk és harcolj érte" című gyerekdalt.



Az A mint Aktivista című könyvre nézve egyből eszembe jutott, hogy a sorozatot az A, mint Anarchista című közettel kellene folytatni, ahol a B betű a B, mint Bakunyin lenne.

A for Activist

Természetesen ebbe a verzióban a C az nem co-op lenne, hanem C4.

C is for Co-op

A legjobb az utolsó rajz volt, aminek láttán nem tudtam eldönteni, hogy a szerző röhécselt-e rajzolás és írás közben. Vagy tudatában van-e annak, hogy mekkora ökörséget mond. Mert azt a legkisebbek is tudják, hogy Z az Zorro.

Z is for Zorro of course

1 megjegyzés:

Boston2 írta...

Nem, szerintem úgy van, ahogy a nyuszika tudja a viccben.
A medve épp meg akarja verni a nyuszikát, amikor megjelenik egy fekete álruhás, fekete kalapos idegen álarcban, és egy karddal. Elkergeti a medvét, de mielőtt távozik, egy z betűt beleír egy fába a kardjával. Mire nyuszika:
- Köszönöm, Zuperman!