2018. július 8., vasárnap

Provo


Provo

- Orembe? Orembe mentek? - a pilóta csak nevetgélt.

- És Provóba? hahaha - nevetgélése lassan nevetésbe csapott át és egyre inkább átment sátáni kacajba.

- De ott nincs semmi, hahahahaha!

Provo

Valahol igaza volt. De mi akkor is Provóba mentünk. És Orembe. Oremben a vízesés és a Battle Canyon nem okozott csalódást.

Reméltük, Provo is ilyen lesz.

Provo

Sokkal ilyenebb lett.

Ilyen esti-kora éjszakai életet Utahban sose láttunk. Soha. Olyan volt, mintha hirtelen az autópályán elvesztünk volna és meg se álltunk volna egy mediterrán tengerpartig. Ott ilyenek a városok.

Az emberek teraszokon ültek és beszélgettek. Ettek. A tömeg az utcán hömpölygött és valószínűleg egyik teraszról ültek át a másikra. A 19. sz-i épületek rajzolta háttér előtt vidám nevetgélés és csivitelés hallatszott. Egyes bárok előtt hosszú sor állt, hogy az emberek bemehessenek.

Provo

A könyvesbolt kilencig volt nyitva.

Volt természetesen pár különbség egy mediterrán városka és Provo között. Provóban legalább annyi fagyizó és sütiző volt, mint amennyi egy spanyol tengerparti tartományban összesen. Viszont bármelyik spanyol falu egy tetszőleges háztömbjében több kocsma volt, mint Provóban és vonzáskörzetében összesen.

Provo

Provo egy mormon egyetemi város. Nagyon mormon. Űgyhogy sört nem isznak. Helyette sok fagyit és süteményt esznek, hogy jobb legyen a hangulat.

Az elegáns csokizók és fagyizók megragadták a fantáziánkat, de általában akkora volt előttük a sor, hogy inkább eltettük őket másnapra.

Esti sétánk végén esett le a húszfillér, hogy mi hiányzik még a tökéletes mediterrán hangulathoz: nem volt sehol foci. Egy bárban, egy vendéglőben, egy cukrászdában se ment a focivébé.

Provo

Nincsenek megjegyzések: