2018. augusztus 22., szerda

Az indiánok bosszúja - Four Corners


Four Corners Monument

Four Corners egy olyan hely, ahol négy állam határai találkoznak egy pontban. Itt van Colorado, Utah, Arizona és Új-Mexikó határa. Azaz lehetséges, hogy egy majomkodó humanoid minden egyes végtagját másik államba tegye és úgy mosolyogjon bele a kamera lencséjébe világgá kürtölve, hogy ő benne több van a majom-ősből, mint másban. Four Corners másik vonzereje, hogy egy indián rezervátumban van.

Tudni kell még, hogy valószínűleg a Marson valószínűleg több a növény, mint a Four Cornersben, de kevesebb a por.

Azzal, hogy a hely kopár, nem mondtunk sokat.

Az idevezető úton először az érkező egy jegyszedőbodét pillant meg (ahol már elfogadnak kártyát is!). Mert a majomkodásért fizetni kell. A következő látnivaló egy tábla, miszerint a Four Cornersben hamvak szétszórása sérti az őslakosok érzékenységét, ezért tilos. Mondjuk kevés jobb hely van ennél a porrá levéshez és hát vonzó lehet egyszerre négy államban szétszórodni.

Aztán lehetett parkolni a tűző napon és meg lehetett közelíteni a határpontot, amit négy oldalról egy spanyol-indián stílusú árkád vesz körül. Az árkádok alatt szuvenírt árulnak. Középen lobogok lobognak és a turisták végtagjaikat próbálják elhelyezni. A WC pottyantós, a fantasztikus UFÓ-vízöblítéses WC még épül. Kis bódék Navajo Tacókat kínálnak túlárazva, de hát ki akar negyvenöt fokban enni? És ki akar leülni az alábbi piknikezőbe?

Four Corners Picnic Area

Ez húsz éve még jópofa volt, tizenkét éve is elment, ma már viszont kicsit vásári volt. De ízlések és pofonok különbözőek, valahogy mégiscsak bosszút kell állni a sápadtarcúakon.

(Javaslat: egy ilyent lehetne csinálni Magyarország hármashatárain, például az osztrák-szlovén-magyar határ találkozásánál.)

Four Corners Monument




Nincsenek megjegyzések: