2020. november 7., szombat

Simpson Springs

Simpson Springs

 - Fák! - mondta Yoda áhitattal - FÁK!

Simpson Springs az egyetlen hely a West Desertben a Pony Express útja mentén a Lookout Pass után, ahol rendes, fás ligetet találni.

Ezt az állomást a futás alatt is imádtuk. Itt még WC is van!

A hely annyira más, mint az útvonal többi része, hogy Simpson kapitány, aki 1858-ban kereste a Salt Lake Cityből Kaliforniába vezető utat, saját magáról nevezte el a forrásokat.

Volt itt Pony Express állomás, postakocsi állomás, pár ház, néha fogadó és ez volt a központja pár bányaváoskának is, amik a közeli hegyekben tengődtek és mára már elenyésztek.

Simpson Springs

A harmincas években volt itt egy CCC tábor is, a Civilian Conservation Corps tagjai jobban kiépítették az utat és emlékműveket állítottak a régi Pony Express állomások helyén.

A Simpon Springs állomást pedig teljesen ujjáépítették.

Simpson Springs

Sajnos az állomás nincs berendezve.

Simpson Springs

De így is jól néz ki.

A kilátás pedig lélegzetelállító.

Pony Express Route

Lenn, a lapály a távolban az katinai terület, a Dugway Proving Ground. Az itt kempingezők többször panaszkodtak, hogy a világ egyik legelhagyatottabb helyén nehéz aludni, mert a katonák ott messze nagyon lövöldöznek.


Simpson Springs

Most ebből mi semmit se láttunk - azaz hallottunk. Csend volt és nyugalom. Jó volt itt pihenni a hosszú vezetés és az izgalmas futás után. Majd valamikor visszajönni is jó lesz. Akkor a tavacskát is megnézzük.

Simpson Springs

2 megjegyzés:

En írta...

Érdekes hogy Yoda lany lettere-mert ugye lany?-mennyire erdeklodik a fak irant. A mi lanykutyankat teljesen hidegen hagyjak , viszont hosszu perceket tolt el a megfelelo fuszal kivalasztasaval mielott elhelyez ra nehany cseppet!

ribizlifozelek írta...

En, igen, Yoda hölgy. Valamiért szeret fákat és utcasarkokat jelölni,, de valóban, a fűszálakat is szereti tanulmányozni.