2021. január 23., szombat

Temető az út mentén

 Wight Fort Cemetery 

 Ha valahol, akkor a Wight's Fort Cemetery mellett minden megváltozott. A pici temetőt eredetileg egy dombtőn volt, kilátással a környező völgyekre egy erőd (micsoda meglepetés, a Wight's Fort) mellett, közel pár farmhoz.

Wight Fort Cemetery

Azóta a dombok eltüntek, feltöltötték völgyeiket. Az erőd dombját eldózerolták és egy nyolcsávos út került a helyére. Az erőd korüli mezőkből sportpálya lett.

A tanyák helyén pedig egy nyolcsávos autópálya forgalma dübörög.

Wight Fort Cemetery

Ma már nehéz elhinni, hogy valamikor innen szép kilátás nyílt a környező völgyekre. Egy leírás szerint egy indián asszony ezért temette ide gyermekét.

A moron telepesek pedig - miután az indiánok elköltöztek az erőd fenyegető közelségéből - tovább gondozták a sírt és idővel ők is ugyanide temetkeztek.

Wight Fort Cemetery

A megváltozott környezet dacára temető  - a lehetőségekhez képest - csendes maradt. A környező bokrok, fák megvédik a zajtól. Egyébként pedig, úgy néz ki, a füvet nyíró kertészeken kívül se a madár se a helytörténész nem jár erre.

Wight Fort Cemetery

A régi sírokról a neveket lassan lekoptatja a szép és a víz, de sok emlékmű még olvasható.

Wight Fort Cemetery

Ennek például egy oldalán egy férfinevet lehetett kibetűzni, a három másik oldalon egy-egy női nevet illetve gyermekeiket.

Wight Fort Cemetery

Aztán mindenki gondoljon, amit akar.

Wight Fort Cemetery

Nincsenek megjegyzések: