2023. szeptember 11., hétfő

A szemét kincsesláda

Jordan River Parkway Trail

Ribizliék időnként eljárnak kincsesládát keresni. A Geocaching - amit hallottam földládázásnak is mondani, ami engem inkább a koporsókészítésre emlékeztet - egy GPS alapú szórakozás. Valaki eldug egy kincset. A kincs minimum egy aláirandó papírdarab jól elrejtve. A kincs gazdája közzéteszi a koordinátákat a geocaching oldalán és koordináták és térkép alapján lehet keresni a kincset. Aki megtalálja, csókot nem kap érte, csak dicsőséget.

Cache

A fenti egy nagyon kiszúrós geoláda volt. Egy idő után már arra gondoltam, hogy megüt a guta és engem egy másik geoládában visznek le innen.

Aztán gyanús lett a felső csavar és leszedtem.

Mert nem csavar volt, hanem mágnes.

Cache

És már lehetett is aláírni.

Kinek a beteg lelkében teremnek ilyen ötletek?

Cache

1 megjegyzés:

befi írta...

Mi is keresgélünk itthon ilyen kincseket, és mi élvezzük, ha ilyen furmányost kell felderíteni (csak a rejtő utaljon rá, hogy ne szokványost keressünk). Nagyon fel tudja dobni a napunkat. Persze, ha mind ilyen lenne, az sem lenne jó - mert sok időt elvesz a felfedezése - és ha az embernek más programja is van (sokat akarunk még aznap látni), akkor dühösen ott toporog a célban, és menne tovább. De néhány ilyen különlegest évekig emlegetünk.
Üdv: befi