2023. október 26., csütörtök

A Portemplom végzete

Chirch of Dirt

- Ez a Church of Dirt? - néztünk össze.

Ez volt.

A dirt szót itt isá, por és homou vogymuk értelemben használják.


Chirch of Dirt

2012-ben egy párnak nem volt pénze több ezer dollárért kibérelni egy kacsalábat (veréblábra se futotta) és pár ágból összetákoltak egy oltárt háromezer méter magasan az Empire Pass felett, vittek pár padot és megesküdtek. Ma is boldogan élnek.


Chirch of Dirt

A "kápolna" divatos lett: a házasulandók kövekre, táblákra, deszkákra felírták foglalásukat, amit ledobtak a földre és jöhetett a lagzi.

Chirch of Dirt

Minden jól működött tizenegy éven át. A párok esküdtek, foglaltak és néha több kiló műanyag rózsaszímot szórtak a szélbe.

Meg időnként összevesztek a kirándulókkal, hogy miért parkolnak a tucat autó befogadására alkalmas parkolóba, amikor nekik esküvőjük van.

Chirch of Dirt

Valószínűleg e két dolog volt a "templom" végzete: a szemét és dugók. Teljesen megértem, hogy valaki nem akarja engedni, hogy a lefoglalt parkolóját más használja - de ezt a parkolót nem lehetett lefoglalni, ez mindenkié.

Ezért a pénzért igazán lehettek volna nagyvonalúbbak.

Úgyhogy most - pár problémás eset miatt - az önkormányzat berágott, a padokat és az "oltárt" elviszik és többé nem lehet itt esküvőt tartani. Tessék menni a fizetős helyekre. Ott lehet szemetelni, mert az árban benne van a takarítónő.

A párok, akik foglaltak, felháborodtak, elkeseredtek.

Pedig igazából szerintem semmi baj nincs: van itt pár ezer hasonlóan jó hely esküdni, kiválasztják, meghívják a násznépet és mehet a ceremónia.

Csak ne szemeteljenek.
És gondolkozzanak.


Chirch of Dirt

Nincsenek megjegyzések: