2015. június 13., szombat

Dinoszauruszok Hanksvilleben

Hanksville


A dinoszaurusz fáradtan pislogott ki a bokorból. Yoda azonnal észrevette és habozás nélkül felemelte a lábát. 
- Dinoszauruszt még nem jelöltem!

Hanksville

Az igazi dinóra a Mesternek még várnia kell: ez a dinó háztartási hulladékból készült és az idô vasfoga jobban kikezdte, mint több millió évvel ezelôtt elhunyt rokonait. 

Hanksville

A dinokollekció egy kimúlt motelt vett körbe. Egy két szobában laktak, de, hogy ezt a hatóságok hogyan engedhették meg, az rejtély. 

Hanksville

Hanksville legforgalmasabb utcáján jártunk eladó teherautók, az imént kidobott muzeális mosógépek és düledezô faházak között. 

Hanksville egy civilizációs központ és hajótemető. Mondjuk könnyû civilizációs központnak lenni ott, ahol összesen három irányba lehet elindulni és akármelyik irányban ez elsô település úgy 100 kilométerre van. És az is akkora vagy kisebb, mint Hanksville. Hajótemetőnek se nehéz lenni a sivatag közepén. 

Hanksville

Itt még kóbor kutyák sincsenek - szagolgatt Yoda a hangzatos nevû Center Street sarkát Yoda. A sarkon egy, a pusztulás végsô stádiumában álló (dôlô) faház állt (dôlt), a másikon egy vegyesbolt.

A vegyesbolt valamikor jobb napokat is látott, igaz, akkor még nem állt a Hoover gát. 

A boltban lehetett választani nyolc üveg literes kóla, pár féle konzerv, egyféle bébiétel, víz és alsónadrág között. 

- Épp nem mûködik a hitelkártya-leolvasónk - mondta az enyhén drogosnak kinézô pénztáros. 
A mellette folyamatosan nevetgélö és teljesen drogosnak tûnô helybeli bólintott:
- Hahahaha! Nem jó! - és kacagott. 

Hanksville
A Center Street-en közeli tehénbôgést lehetett hallani. 

A tehenek egy része roncstelepnek álcázott szikes talajon élt és valószínûleg 50-es évekbeli autók karosszériájának fogyasztásával tartotta fenn magát. 

Hanksville

Úgy éreztem, Hanksvillenek csak egy esélye van a fennmaradásra: ha a város területét bérbeadják posztapokaliptikus filmek forgatására. Nincsenek megjegyzések: