2015. június 12., péntek

Pöcegödör-tisztítás



RV

- Megtelt. 
- Megtelt. 
- Biztos?
- Nézd meg!

A lakóbusz falán egy panel mutatta, milyen állapotban vannak a rendszerek. 
A napelem töltött, az akku 100%-on volt, a víztartály fel volt töltve, a szürkevíz tele volt. A szennyvíz is. Le kellett ereszteni a busz pöcegödrét. 

Mondjuk ezt szerettem volna elkerülni. Gondolkodtam is rajta, hány napig tudja visszatartani az ember. 

A pöcegödör megtelt. 
Le kellett ereszteni. 

Jó kis kempingben voltunk, itt minden parkolóhelyhez járt egy csatlakozó a csatornába. 

"Nagyon egyszerû" - emlékeztem vissza az ügynök magyarázatára. Közben felidéztem az oktatóvideót, ahol egy hosszúhajú szôkeség mosolyogva ereszti le a trutyit és közben gyerekek játszanak a háttérben.

Kinyitottam a busz oldalán a kis ajtócskát és ott volt mögötte a két szelep és a csô. Elkezdtem kihúzni és valami gyanús folyadék cseppent ki belôle. 

Az RV címû film megtekintése után egy valamit határoztam el: viszek gumikesztyût. A gumikesztyû azon nélkülözhetetlen holmik listájára került, amiket aztán otthonhagytam. 

Csatlakoztattam a gégecsövet a buszhoz. Rövid volt. 

Kezet mostam fertôtlenítôvel, lecsatlakoztattam a vizet, az áramot,  arrébb álltam 25 centivel és mindent visszakötöttem.

A trutyiscsô régi barátként fogadott. 

Csatlakoztattam, majd bevezettem a pokolba vezetô lyukba nyolc centi mélyen. Nagy levegôt vettem és elfordítottam a fekete kallantyút. 

A fekete kar megnyitotta a trutyitartályt és annak tartalma cuppogva folyt le a csövön. Már tudom, honnan van a horrorfilmek pár népszerû hangeffektje. 

Amikor abbamaradt a csô rezgése és a nem túl diszkrét cuppogás, elzártam a fekete kart és meghúztam a szürkét. A zuhany és a mosogtó vize elvileg tisztára mossa a csövet, közben pedig kiürül a szürkevíz tartálya. 

Csend lett. 

Elzártam a szürkevizet is. Eltettem a (remélhetôleg) szürke vízcseppeket köpködô gégecsövet és ismét lesikáltam magam fertôtlenítôvel. 

-Most kéne Vegasban lenni - morfondíroztam - Akkor mehetnék rulettezni. Ezek után biztos szerencsém lenne...




Nincsenek megjegyzések: