2015. június 13., szombat

Factory Butte

Hanksville


Hanksvilleben esett. Az amúgy sem vidám település ettôl átalakult egy öngyilkosparadicsommá. 

Hanksville

A vendéglô mögött megbúvó kemping se lett barátságosabb, bár a szomszédos roncstelepen lakó birkák egész vidáman bégettek. A másik oldalon egy tehenészet terült el, onnan hajnali bôgést hozott a szél. 

Ismét átírtuk a programot: az agyagos Goblin Valley, ahol pár hosszabb túrát terveztünk, nem volt hivogató célpont. Inkább a Capitol Reefbe mentünk, ott még nem jártunk soha. 

Egy pillanatnyi napsütés egy kis életet varázsolt Hanksville-be, de ez kevés volt ahhoz, hogy maradjunk.

IMG_3202.JPG

Hanksville környéke a Fremont-folyóval szép volt: vadzöld folyóvölgy és hirtelen felmagasodó sziklák és sivatag. Ezt a völgyet, talán a környéket borító kékes agyag miatt, Blue Valleynek nevezik.

Hanksville

Gondolkodtunk azon, hogy megállunk és megnézünk egy elhagyott várost, Gilet, amiből szinte semmi sem maradt meg, de az eső miatt ezt is későbbre hagytuk. Járunk mi még erre, különben sem kell mindent egyszerre megnézni.

A kanyargó folyóvölgy hol kitárult, hol összezáródott, az idő pedig határozottan tisztult.giles



Az agyagos síkságból hirtelen kiugró hegyet örömmel üdvözöltük. Ez volt a Factory Butte. Nem szép név, de a hegy se egy klasszikus szépség. Mivel eső után nem akartunk egy lakóbusszal elsüllyedni az agyagban, csak kicsit közelítettünk a hegyhez.



A látvány minden arra járó autóst megihletett. Nem tudom, azért álltak-e meg, mert mi megálltunk vagy mert a hegy olyan jól nézett ki, vagy mert kiváncsiak voltak, mit ír a gyönyörű információs tábla.



A táblát természetesen mi is megnéztük. Egy szó nem volt rajta. Vagy majd később írják ki rá a tutit az illetékesek, vagy egy modern műalkotás. Szerintem inkább az elöbbiről lehet szó, de nekem inkább az utóbbi magyarázat tetszik.



Mindenesetre pihentünk és sétáltunk egyet, aztán mentünk tovább a Capitol Reefbe.




 








Nincsenek megjegyzések: