2015. június 15., hétfő

Nemzeti Park a világ végén - Capitol Reef

Capitol Reef National Park

Capitol Reef alsó részén, a Fremont-folyó völgyében valamikor egy mormon település próbált gyökeret ereszteni a sziklába (hasonló képzavarokat jutányos áron végtelen mennyiségben tudok szállítani rövid határidőre). Viz volt, termőtalaj volt - és ezt azért errefele nem sok hely mondhatja el magáról.

A mormonok gyümölcsfákat ültettek - ahol ma szedd magad akció keretében lehet gyümölcsöt szedni. Enni ingyen van, a kilépő látogatót nem mérik le be- és kilépéskor.

Capitol Reef National Park

A megmaradt régi épületek egyikében korabeli termékeket árusító bolt nyílt. Volt itt híres helyi lekvár (amit Salt Lake City mellett, Provóban gyártanak). A fantasztikus töltött süteményeket is valahol a közelben (érts: három-négyszáz kilométerre) gyártják le, aztán elhozzák ide.

Capitol Reef nem viszi túlzásba a modern infrastruktúrát: Látogatóközpontban látott tábla szerint mobilozni a közeli, harminc kilométerre levő Torrey-ban vagy esetleg még messzebb, Hanksvilleben lehet, ott van internet is. Ha valaki a nemzeti parkból akar kommunikálni a világgal, van egy pénzes telefon a bejáratnál.

Jó hely, na.

Capitol Reef National Park

Nincsenek megjegyzések: