2016. december 6., kedd

Levél a Mikulástól


Santa Claus Pen in use

Meglepetésként kitaláltuk, hogy egyeseket a Mikulás saját kezű levelével lepünk meg. Köztudomású, hogy a Mikulás, vagy Santa, alias Santa Claus, esetleg Sánta Kolozs a sarkkörön túl él valahol Lappföldön, Finnországban.

A finn Mikulás és a keze alá dolgozó csábos elfek 7.9 Euróért küldenek egy lapot (plusz extrák). Ribizlinek semmi se drága, ha meglepetésről van szó, kivéve, ha majdnem 8 Euróba kerül. Mondjuk olcsóbb, mint kókuszt küldeni 55 dollárért Molokauról, bár kétségtelenül kevésbé egzotikus.

Ribizli felfedezte, hogy az amerikai postának, a USPS-nek is van karácsonyi szolgáltatása, ami hasonlít a Magyar Posta nagykarácsonyi ajánlatához. El kell küldeni az elküldendő levelet, aztán az amerikai postás továbbítja.

Geek Santa

A dolog egyszerű.

1. Megírjuk a levelet a Sánta nevében és borítékoljuk és a borítékot megcímezzük annak, akinek a Sánta levelét küldjük. A feladóhoz odaírjuk, hogy Mikulás, Északi-Sark vagy valami ilyesmit.
2. Megcímzünk egy borítékot a Mikulásnak:

NORTH POLE POSTMARK POSTMASTER
4141 POSTMARK DR
ANCHORAGE AK 99530-9998

3. A borítékokkal elmegyünk egy postára és veszünk rájuk bélyegeket. Az első borítékot beletesszük a másodikba és feladjuk.

4. Santa kézbesíti.

5. Magyarázhatjuk, hogy Anchorage az nem Lappföld, de akkor is.


Giant Santa








Nincsenek megjegyzések: