2018. január 16., kedd

WC-ben bujkáló futó


Across the years

Megjegyzés: a fényképek a tetthelyen készültek, de a tettes nem szerepel rajtuk.

Tíz percen át figyelte a tettest. Ahogy áthaladt az ellenőrzőponton. Ahogy óráját nézve bement a mobilvécébe. Ahogy kerek hét percen át ott tartózkodott, majd kijött és ártatlan arccal visszasétált és újra áthaladt az ellenőrzőponton, mintha megtette volna a kört. Ekkor a bíró hozzá lépett és megkérdezte, miért csal.

A futó nem mondott semmit, csak levette a rajtszámot és elsétált.

Across the years

Kiderült, ezen a versenyen többször is "ment wc-re" egész köröket megspórolva. Az Across the Years futáson két ellenőrzőpont van, amik a rajtszámba szőtt chip-et figyelik. Kelly Agnew rendszeresen kihagyta a távolabbi ellenőrzőpontot.

Ezek után Kelly több futását is ellenőrizték és több versenyről utólag kizárták. Valahogy Kelly notóriusan több versenyen "átugrotta" az ellenőrzőpontokat.

Feltételezik, hogy volt olyan verseny, ahol azért ért el jó eredményt, mert autózott egy "kicsit". Ami egy Forma-1-en nem lenne gond, de egy ultrafutáson az.

A szponzorok visszavonták a támogatást, több elsőhelyezésétől megfosztották és Kelly mostanában azzal van elfoglalva, hogy Facebook és blogposztjait törölgeti (le).

Azért egy valamit ne felejtsünk el. Óriási nagy teljesítmény hosszú perceken át rendszeresen bujkálni egy mobilvécében egy ultrafutáson, ahol sok futó fő tápláléka a chili.


Források:
Derek Murphy: Former race winner disqualified from Across the Years 24 hour race 
Derek Murphy: More disqualifications and allegations regarding ultrarunner Kelly Agnew
Jacob Klofstein: Decorated Utah runner disqualified from ultramarathon after skipping laps while in port-a-potty


Across the years

Nincsenek megjegyzések: