2018. január 12., péntek

Éveken átívelő futás


Across the years

Végy egy évvégét, egy csomó, rengeteget futni akaró egyént és egy tűrhető hőmérsékletű várost.

Keverd össze.

Adj neki egy jó nevet és FUSS!

Across the years

A név Across the Years lett. Hat napig tart és teljesen demokratikus: bármannyit lehet futni. Egy napot, két napot, három napot, hat napot, egy kilométert vagy hatszázat.

Across the years

A verseny egy folyamatos all you can eat büfé. (Igen, vannak emberek, akik tudnak enni napi 122 km lefutása közben.) Minden van, amit átlag embernek a kardiológusa nem ajánlana. De ha valaki ennyit fut, annak mindegy. Volt hamburger, tükörtojás, tortilla, rántotta, tészta, sajtszószos tészte, ebéd, vacsora, reggeli és minden szinte mindig. De volt sushi is. Krumpli, dinnye, narancs(lé), kekszek, ropogtatnivalók, teák, kakók és kávék. Meg mikro. Hihetetlen, hogy az emberek menés közben miket tudnak enni!

Across the years

(A fenti kép közepén a pihenősátor, a bal szélén a gyorsabbik Ribizli ujja látható.)

Volt, aki futáshoz elengedhetetlen spéci uborkalét kínált. Nincs annál jobb. Valószínűleg egy uborkalétől még én - a kövér Ribizli - is tudnék futni.

De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy sok, sokat futni szerető ember futott, volt aki jelmezben, volt aki azért, hogy megdöntsön egy rekordot, más azért, hogy megnézze, mennyit tud futni, mielőtt kétszer annyit fog futni.

Across the years

Ha valaki akart, mehetett a sátorba a priccsre (száz dollár) és ha fázós volt, bérelhetett hálózsákot (harminc dollár). Aztán felfrissülve futhatott tovább és hallhatta éjjelente a prérifarkasok vidám dalát.

Volt, aki a saját matracát és sátrát vitte. Az ingyen volt.

Across the years

Az évek alatt itt lefutott távot összeadják és ha valaki eljut az ezer mérföldhöz, kap egy kabátot. Volt, aki két év alatt összefutotta a kabátra valót. De általában picit tovább tart.

A versenyen résztvevő Ribizli 171 km-t futott 36 óra alatt.

A kövér Ribizli ilyenkor megforgatja a szemeit és inkább egy szimpa all you can eat büfét keres Yodával futás nélkül.

Across the years

Nincsenek megjegyzések: