2023. augusztus 5., szombat

Csörgőkígyótanfolyam

Puppey

 - Menjetek egyenesen a csörgőkígyó fele - na, a dolog itt megbicsaklott. Nem azért, mert én nem akartam egyenesen a csörgőkígyó fele menni, hanem mert Puppey nem akart.

Pedig ez a mérgeskígyó egy plexi dobozban volt és nem tudott volna kijönni. Puppeynak azonban sokkal több józan esze van, mint sok embernek és ő nem volt hajlandó a csörögekígyó fele menni. Még akkor se, ha én jártam jó példával elöl.

Snake

Pedig közel kellett menjen hozzá, hogy megtanulja az elektromos sokkoló nyakörvvel, hogy a mérgeskígyóhoz akkor se megyünk közel, ha jókedvű.

- Ez egy nagyon jó reakció! - monda a kígyóbűvölő néni, majd hozzátette: - Próbáljuk meg, hogy megszagoltatjuk vele a kígyóbőrt.

Snake

Elővett egy levedlett kígyóbőrt és Puppeyval odasétáltunk és az eb boldogan letüdőzte az illatot. Ekkor a kígyók anyja megnyomott egy gombot és bekapcsolta Puppey elektromos nyakörvét, Puppye meg hangos NYIFF-el igazolta a bölcsességet, miszerint tudás megszerzése szenvedéssel jár.

- Most már nem fogja ezt megszagolni és tudja, hogy ezt a szagot ki kell kerülnie! Most sétáljatok a fák fele!

Sétáltunk és a kigyók bűvölője bekapcsolta a bokorba rejtett hangszórót, ami farokcsörgést közvetített az éterbe.

Puppey felemelte fejét és figyelt a csörgésre és zutty, kapott egy újabb áramütést.

- Nyiff - mondta Puppey és igazolta, hogy ő majdhogynem vért izzadt a tanulás során.

Venomous vs non-venomous

- Most teszteljük Puppeyt a nem mérges kígyóval!


Ez egyszerű volt. A hölgy kivett egy barátságos kis kigyót egy dobozból, letette a földre, Puppey pedig elindult egy másik irányba.

- Ez is nagyon jó! Akkor pihenjetek és utána ellenőrizzük, megtanulta-e a leckét!


Kicsit sétáltunk, közben Puppey haverkodott egy túlméretes komondorral, aki vállamra tette a lábait, lehajolt és megnyalogatta a sapkámat.

- Nem szabad! - mondta a gazdája, mire a kommondor nyelve átkapcsolt ventillátorba - Gyakran jártok erre?

Temple Wash

- Nem, csak csörgkőkígyókról tanulunk a kutyával! Valódi csörgőkígyon! - erre a komondorék elmentek máshova sétálni.

Ekkor hívott a csörögekígyók bűvölője, hogy mehetünk: az utasításokat követve egy újabb helyen elsétáltunk a csörgőkígyó doboza mellett. Azaz nagyívben kikerültük, mert Puppeynak, mint mondtam, sok esze van.

Aztán elmentünk egy csörgőkígyószagú bokor mellett, amit Puppey szintén nagyívben kikerült. Aztán a következő bokorból megszólalt hirtelen a csörgés, amire az eb akkorát ugrott, mintha nyolc lába lenne.

- Megtanulta! - örvendezett a kígyószelidítő, mi pedig elindultunk haza remélve, hogy Puppey majd nekünk is szól, ha jön a kilgyó és, hogy hamar kiheveri a tanulást.

Puppey

Nincsenek megjegyzések: