2020. május 9., szombat

Utahi Balaton


Utah Lake

Megint olyan érzés volt, mintha a Balatonnál lennénk. Nem ott voltunk, de az érzés ugyanolyan volt.

Most nem volt fesztivál, nem volt akkora tömeg, de a Utah Lake továbbra is balatoni hangulatot árasztott. Hekk és lángos nélkül.

Utah Lake

A Utah Lake State Park Provo belvárosához közel van a Provo folyó vadregényes torkolatánál.

Utah Lake

Engem a hely picit a mesterséges dubai pálmaszigetre emlékeztet: három moló nyúl bele a tóba, egyik a folyót követve és után hosszan elkanyarodva, hullámtörőként védve a stradnot és a kikötőt.

Utah Lake

A másik, a legrövidebb az öböl közepébe nyúlik be, közte és az első hullámtörő között van a strand. A legbelső öböl a marina és ezt védi a harmadik hullámtörő a másik oldalról.

Utah Lake

A mólókon horgászok lógatják a botjukat a vízbe és dobálják el maguk után a damilt, eltört úszót és üdítősdobozt. Amúgy igazi sporthorgászok voltak: amint kifogtak egy halat, kiszedték a horgot a szájából és nagyívben visszadobták. Csók és kivánság nem volt, csak halak, amik repültek vissza tóba.

Utah Lake

A vizen motorcsónakok, vitorlások ringatóztak és távolban látszott a tó másik partja, Saratoga Springs, ahol a hőforrások és a néplavór van.

Utah Lake

Valamivel közelebb ott volt a marina és mögötte a Wasatch-hegység meredek ormai és köztük a Provo-kanyon a Bridalveil vízeséssel.

Utah Lake

Gyönyörű volt.

Tetszett.

Utah Lake

Valószínűleg megint jövünk majd, bérelünk egy kenut és felevezünk a folyón. Vagy ki a tóra. Vagy is-is.


Utah Lake

Nincsenek megjegyzések: