2012. december 19., szerda

Hogyan nem vettem bluetooth villanykörtét?

Light Bulbs

Megjegyzés: a fényképek nem a helyszínen készültek.

A fotelből vezérelhető kékfogú villanykörte évek óta rajta van azoknak a holmiknak a listáján, amiket szeretnék, nagyjából az űrsikló és a tengeralattjáró között. Szóval, nem törtem össze érte magam.

A ház megvételével aztán belefutottunk egy “súlyos” problémába. Többször előfordult, hogy amikor elmentünk otthonról világos volt és amikor megjöttünk, sötét. Hülye fejjel meg elfelejtettem előre felkapcsolni a villanyt a bejáratnál.

Került oda egy mozgásérzékelő irányfény, de azért az nem barátságos, hivogató valami, főleg, amíg be nem kapcsol. Le lehetne a mostani lámpát cserélni egy mozgásérzékelő lámpára, de az nem mutatna jól a verandán.

Ezzel a problémával is együtt lehet élni, úgyhogy a dolog nem is volt rajta a sűrgős tennivalók listáján mindaddig, amíg nem olvastam valamikor augusztusban a bluetooth villanykörtéről.

A bluetooth villanykörtét a telefonról lehet fel és le kapcsolni. Érkezünk haza, telefon elő, bluetooth bekapcsol, villanykörte felkapcsol, s lőn világosság.

Tudom, szibarita dolog, na.

Megnéztem a Bluetooth Bulb oldalát. Ott olyan égőket kínáltak, aminek még a színét is lehet a telefonról állítani. Elképzeltem, ahogy a ledes lámpa csatlakozik a karácsonyi fényekhez és szinorgiába borítja a teraszt.

Ez kell nekem! - kiáltottam fel és megnéztem, mennyi egy égő. 29 dollárért már lehetett is venni egyet. 164 pénzért már öt darabos csomagot adnak, amiben különféle méretű körték vannak.

- Hm - morfondíroztam - hm, a kényelemért fizetni kell, hm...

Aztán megnéztem a kiszállítási költséget. Elpuhult szibarita vagyok, hozzászoktam az Amazon Prime ingyenes kiszállításához, az Alibris, a Target, Home Depot áraihoz, ahol bizonyos összeg felett ingyen kiviszik a holmit.

- HÚSZ DOLLÁR?

20-25 dollár a havi villanyszámlánk.
Azt hiszem, egyszerűbb lesz folyamatosan égetni az energiatakarékos égőt, nem lehet telefonról kapcsolni, nem fog fényorgonázni, de jóval olcsóbb és egyszerűbb.

Old light bulb

A Bluetooth villanykörte weboldala itt.

Nincsenek megjegyzések: