2012. december 26., szerda

Online ajándékozás II - Magyarország

Give me a ride to Kentucky!


Karácsony. Ajándékozás.
Az ajándékok első csoportját már májusban és júliusban beszereztük. A többit most kellett megvenni.

Nem akartuk, hogy karácsonyi ajándékaink a fináncok kezében végezzék. Nem azért, mert nem szeretjük a fináncokat. Szeretjük őket. Mindenkit szeretünk. De tényleg. Mindenkit. Karácsony van.

Viszont két okból nem akartuk, hogy a fináncok mancsaikkal az ajándékokat illessék.

A megajándékozottnak akkor el kell mennie a megfelelő helyre (értsd: macera).
A megajándékozott vámot fizet a saját ajándéka után.
A megajándékozott pontosan tudja, MIT és MENNYIÉRT kapott. Barátok, rokonok között ez nem gond, de azért ne lógjon már árcédula azon a dobozon.

Ezért próbáltuk meg idén is megtámogatni a magyar ipart rendeléseinkkel.


Könyvet a könyvmolytól. Nincs ennél jobb ajándék. A már bevált Bookline továbbra is működik és jól. Megrendelem. A futár kiviszi. A célpont átveszi. Egy gond van velük: továbbra se lehet más a címzett, mint a küldő. Azaz minden egyes ajándékozáskor át kell írni a nevem. Szerencsére ettől még fizethetek Ribizlifozelek néven. Azért zavaró, hogy állandóan másként hívnak. Identitásválság, na.

Csokoládé. Itt ért a legszebb meglepetés: a Chococard-on nemcsak a csoki jó, hanem, ahogy igérték, lehet végre online bankkártyával fizetni.

Sajnos azonban nem lehet minden karácsonykor mindenkinek Chococardot adni. Nekem sokal egyszerűbb lenne. Sőt, a legegyszerűbb az lenne, ha most vennék száz-kétszáz Háború és békét és a következő évtizedekben mindenkinek minden alkalomra azt adnám. De a karácsony nem a praktikumról szól. Tehát más csokiboltot is kellett keresni.

Kerestem.
Azóta is zokogok és időnként elönti a könny a szemem.

Az online fizetés az olyan, mint a fúziós reaktor. Sejtik, hogy létezhet, de azért inkább sci-fi kategória. Alap: megrendelem, kiszállítják és utánvétellel lehet fizetni. (Frusztációimat nem öntöm blogba, elég megjegyezni, hogy csomókban téptem ki a hajam és méteres lyukat ütöttem a falba fejemmel, miközben könnyeimtől szétázott a padló. Na jó, nem is. De ezekről a helyekről nem írok.)

A Keserédes valóban keserédes lett. Lehet rendelni online. Lehet fizetni PayPal-lal. Fel lehet venni a rendelést a boltban. A hármat egyszerre nem lehet. Pedig elképzeltem, hogy az utolsó pillanatban vett csokit kifizetem és a megajándékozott csak felkapja és eszi.

A legkellemesebb meglepetést a nagybörzsönyi lekvárlak okozta. Nem, nem lehet náluk fizetni online kártyával, de amikor írtam nekik, válaszoltak és megoldottuk, hogy átutalással fizethessek, majd kiszállították a finomságokat.

Köszönjük, boldog karácsonyt.

Salt Lake City

Linkek: Keserédes, Lekvárlak.

1 megjegyzés:

Lumiere írta...

A Lekvár-lak nagyon jó, nem csak a lekvárok, a szörpjeik is nagyon finomak, és a százféle lekvár végigkóstolása után finom sütiket is lehet enni náluk.
:)