2013. június 17., hétfő

Tündérmese



Egyszer volt, hol nem volt, Utahban volt egy kínai bevándorló lány, aki 9 éves volt és nem tudott angolul. Apjával élt, aki ekkoriban ugyanennyit tudott angolul, mint a lánya. Anyja a távoli Kínában betegeskedett.

Mivel apja mosogatott (hogy megéljen) és tanult (hogy ne kelljen mosogasson), egy nap odaadta 9 éves lányának a csekkönyvet, hogy fizesse a számlákat, fôzzön, mosson, takarítson és mosogasson, mert hát a profik nem viszik haza a munkát.

A következô történet ezek alapjân lehetne egy szomorú leírás egy halmozottan hátrányos helyzetû bevándorló sanyarú életérôl és hányattatásairôl, ami alatt az olvasó több csomag papírzsebkendôt bôg tele és a végén rájön, a Rómeó és Júlia ehhez képest egy vígjáték.

Nos, ez nem egy ilyen történet lesz.

A lány tanult, tanult és tanult és látta, hogy az albérlet ára felment 200 dollárról 250-re.
Aztán olvasott egy hírdetést egy olcsón eladó házikóról, ahol a kamat magas volt, de a részlet fix és 200.

Felhívta az ügynököt, aki vagy drogos volt vagy profi vagy véglegekig elkeseredett, mert komolyan vette a tízéves ügyfelet.

A lány megkötötte az üzletet és a végén az ingatlanos meghívta ünnepelni egy MacDonald's-ba.

Telt múlt az idô és a kislány felnôtt és jó úton volt egy üzleti diploma megszerzése felé az egyetemen, amikor felhívta Kínából a család:
- Nem akarunk zavarni, és haza ne gyere, csak szólunk, hogy anyád haldoklik.

A lány erre elrepült Kínába, megszerezte a lehetô legjobb orvosi ellátást anyjának. A kínai kommunizmus a lehetôségek hazája: pénzért mindent lehetett. Meglett az ellátás is, 100000 dollárba került. Közben barátok, ismerôsök megszerezték a lány parlamenti képvidelôjének a támogatását és az anya kapott vízumot az Egyesült Államokba, ahol meggyógyították.

Ez még többe került.

Hogy visszafizethesse az adósságot, a lány kölcsönt vett fel a házára, ami ekkor már százezret ért és a pénzen olcsó bérlakásokat vásárolt. Közben pincérkedett, dolgozott a Goldman Sachsnál, befejezte az egyetemet és mire kezében volt a diploma, visszafizette az adósságot is.

Ma van vagy 70 bérlakása. Mostanában lesz 32 éves.


1 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ezt csak kitaláltad :))