2016. július 26., kedd

Pioneer Day II

Pioneer Day 2016

Mi nem foglaltunk egy éjszakával korábban helyet a Pioneer Day-re de a gyorsabbik Ribizli reggel, futás közben talált egy takarónyi üres helyet, ahol le tudtunk táborozni és nézni a felvonulást.

Azt mondják, a Pioneer Day az, amikor a mormonok kirugnak a hámból. Mondjuk nem isznak, de a túlzás vétkébe esnek a dekorációkkal és a felvonulással.

Pioneer Day 2016

Még a Mormon Légiót is újraalakították a kedvéért. A Mormon Légió a mormonok magánhadserege volt. Brigham Young, az alapító őket küldte el önkéntesként az amerikai-mexikói háborúba, így megtanulták a katonáskodást, segítettek fegyverrel is de iure elszakítani Utahot Mexikótól és még zsoldot is kaptak érte, amit jó mormonként átadtak az egyháznak, ami ebből újabb mormonok bevándorlását finanszírozta.

Pioneer Day 2016

Pioneer Day-kor negyedmillió mormon sorakozik fel a Templom tér és a Liberty Park közötti utcán. Azaz Utah lakosságának közel tizede itt nézte a parádét. A többiek vagy vonultak vagy tévén nézték, mi történik.

Pioneer Day 2016

Mi előben néztük az eseményeket és még a felvonulás előtt hozzájárultunk a gazdasági fellendüléshez is, vettünk egy fagyit, aztán döbbenten néztük a japán küldöttséget, akik minden évben eljönnek Salt Lake Citybe, hogy vonulhassanak egyet.

Folyt köv.

Pioneer Day 2016

Nincsenek megjegyzések: