2016. július 29., péntek

Pioneer Day III

Pioneer Day 2016

Nagyon jó helyünk lett a felvonuláson. Ez abból is látszott, hogy az eseményeket megnyitó motorosrendőrök bemutatójakor szinte legázolták a lábujjunkat.

Salt Lake County motorosrendőrei mind óriási műbajuszt ragasztottak és abban parádéztak. Utánuk felvonultak Salt Lake City és az országuti motorosrendőrök is.


Pioneer Day 2016

A motorosrendőrök után következtek a méltóságok, valószínűleg fontossági sorrendben, azaz elől jött a mormon egyház elnöke, szakszóval prófétája, majd négy apostol, utána pedig Utah kormányzója, Gary Herbert. A kormányzó után pár kósza képviselő és a sheriff jött.

Pioneer Day 2016

Felvonultak a lovassheriffek is, majd régi autók jöttek új gyerekekkel csomagtartójukban.

Pioneer Day 2016

A szinen végighajtott delizsánsszal Utah Csányi Sándora, a Wells Fargo bank igazgatónője.


Pioneer Day 2016

Egy ilyen parádé nem lehetett teljes a veterántraktorok felvonulása nélkül, elvégre abban az államban voltunk, amelyik évente a világ egyik legvidékiesebb nagyvárosi vásárát rendezi.

Pioneer Day 2016

A múzeumszökevény autók és traktorok után egy veterán lovas érkezett. A lovon minden a mormon bevándorlás korabeli volt, kezdve az ezüst díszítésen és a ruhán át valószínűleg egészen a lovasig.

Pioneer Day 2016

A szorgos helybeliek még a fejnélküli lovast is eltárolták valahol, ő is belovagolt. A fejnélküli lovast a lócitromseprők profi csapata követte. A háromfős team-et Utah egyetlen kisállatok és háziállatok potyadékának begyűjtését végző cége bocsátotta a felvonulás rendelkezésére.

Az alakulat villámgyors kvadokon érkezett, egyik hozta a vödröt, a másik a lapátot és a harmadik, a csinos lány tartotta a lábát, hogy megállítsa a guruló lócitromot és, hogy a lapátos könnyen felszedhesse.


Pioneer Day 2016

A fejnélküli lovas valószínűleg jobban látott, mint az óriási vonuló motorosplatformok sofőrjei, akiket külön irányzó kísért, akik szólt, ha eléje tévedt egy lócitrom vagy egy elbambult bohóc.

Pioneer Day 2016

Az óriási platformokat vagy cégek vagy egyetemek vagy egyházközségek szerelték fel és az önkéntesek néha több száz munkaórát áldoztak a projektre.

Pioneer Day 2016

Az egyházközségek megcsillogtatták a kívülállók számára nem mindig érthető belső mormon humort is, aminek láttán a beavatottak valószínűleg közel halálos nevetőrohamot kapnak, a nem mormonok meg nem értenek semit.

Pioneer Day 2016

Persze nemcsak mormonok vonultak, itt voltak például a Szabad Tongai Egyház hívei is, saját rezesbandájukkal.

Pioneer Day 2016

Innentől kezdve egymást váltották a platformok és a rezesbandák és a réztelen bandák.

Pioneer Day 2016

Mondjuk amikor félmeztelenül átvonult Tarzan a szinen, az feldobta a leülő hangulatot, de utána egy darabig megint platformok és rezesbandák jöttek.

Pioneer Day 2016

Újabb üdítő pillanat volt a utahi második világháborús veteránok megérkezése, majd a koreai háború veteránok felvonulása korabeli teherautókon.

A tengerészgyalogos hadastyánok nem voltak hajlandók a hadsereg teherautóira felszállni, így restauráltak nekik pár tengerészgyalogos szállítójárművet. (Gyalogosszállító jármű, jó szó.)


Pioneer Day 2016

A motorizált kutyás hadosztály még feldobta a hangulatot.

Pioneer Day 2016

Innentől kezdve azonban már csak rezesbandák és platformok jöttek sűrű sorokban. Mi pedig félig megsülve mentünk az autóhoz, a maradék platformokat és rezesbandákat meghagyva a helyi vájtfülű közönségnek és hazatértünk.

Pioneer Day 2016












Nincsenek megjegyzések: