2021. május 20., csütörtök

Canyon Station - Pony Express

Pony Express Route

 

Tavaly a szebbik Ribizli mögött suhanva bejártuk a Pony Express útvonalát a Lookout Pass-tól Simpson Springsen át Black Rock-ig.

Most Wendoverből hazafele meg akartuk nézni az út másik felét a West Desertben. Mehettünk volna Gold Hill-en át, de arra már jártunk, inkább a régi Pony Express utat követtük a Canyon Station fele. Itt majdnem bementünk Ibapah-ba, de aztán Ibapah-t eltettük legközelebbre és a poros földúton suhantunk a sivatagon át az Overland kanyon irányába.

Pony Express Route

Canyon Station-ből kettő volt. Azaz építettek egyet az Overland kanyonban. Erről az állomásról mindenki azt mondha, hogy védhetetlen és ez így is volt: egy nap pár indián megtámadta, halomra lőtte az itt állomásozó katonákat és a személyzetet és elvitték a lovakat aztán felgyújtották az épületeket.

Ezért is nevezik ezt az állomást Burnt Stationnek és a völgyet, ahol állt Blood kanyonnak. Hogy pontosan hol állt, azt nem igazán tudták, ezért az emlékművét ex-has emelték.

Pony Express Route

Ezek után az Overland kanyon másik bejáratánál új állomás épült. Ennek volt egy kerek őrtornya, ahova vész esetén be lehetett menekülni és lövöldözni (mint a filmeken).

Pár lőrés ma is látható a torony maradványain.

Pony Express Route

Ez az állomás valóban védhető helyen volt a sóssivatag felett, a canyon bejáratánál.


Pony Express Route

A lerombolt állomással ellentétben itt víz nem volt - csak amit hoztak -, de első a biztonság.

Pony Express Route

Embereknek, civilizációnak nyoma se volt, csak az elhagyott kőfalak omladoztak a dombtetőn.

Úgy éreztük, ez a világ vége. Mert még nem jártunk Callaóban.

Pony Express Route

Nincsenek megjegyzések: