2021. május 21., péntek

Callao

Callao

Milyen lehet egy hely, ami 75 kilométerre van a legközelebbi aszfalttól? Nyolcvanra a legközelebbi településtől (ahol amúgy se bolt, se benzinkút). Száztízre a legközelebbi bolttól?

Tudtuk, hamarosan megkapjuk a választ, amint bedöcögünk Callaóba.

Callao

Ezek a kérdések ugyanis nem egy elméleti vita tárgyát képezték, hanem valós problémákat feszegettek. 

Milyen lehet Callaóban élni?


Callao

Olvastam, hogy Callaóban összesen egy utahi kormányzó járt, ő is helikopterrel érkezett. Azok a helyi gyerekek, akik a tollaslabda-klubba járnak, napi száz kilométert utaznak egy edzésért. Ha valaki Salt Lake Citybe megy, akkor egy négy-ötórás utazásra számíthat. Aki  meg a helyi kéttantermes iskolában tanít arra, hogy élve temeti el magát. Illetve, hogy megtanul lovagolni és időnként megmarja egy csörgőkígyó. Ja, és vezetheti az iskolabuszt, ha mennek valahova. Ha éppen nem marta meg egy csörgőkígyó.

Callao

Mert Callaóban laknak. Nagyjából százan és még pár tucatnyian néhány környező tanyacsoportban.

Hogy miért vannak itt? Ellentétben a wendoveriekkel és Gold Hill lakóiva, akikről gyanítom, hogy azért is vannak ott, ahol, mert nem tudnának máshol lenni, Callao lakott részei kifejezetten jól néztek ki. (Ezeket most nem fotóztuk, majd legközelebb.)


Callao

A mai lakosok ősei három hullámban érkeztek. A település modern története a Pony Express állomásával kezdődött. A sóssivatag és magashegységi sivatag határán levő oázis ideális támaszpont volt a Pony Express és a későbbi postakocsik számára.

Callao

Az egykori állomás ma magánterületen, az Anderson család farmján található.

A postakocsit hamarosan követték a mormon földművesek, utána nem mormon bányászok, majd közel nyolcvan évvel később megérkezett a második hullám: leszerelt katonák, akik az államtól kaptak itt földet a második világháború után. (Közülük csak a legelszántabbak maradtak, de ez gondolom, nem meglepetés.)


Callao

Állítólag ma sokkal jobb itt lakni, mint ötven éve: 1970 körül Callaóba betört a civilizáció. bevezették a villanyt és a telefont.

A generátorok azért most is ott vannak mindenütt. Az iskola mellett is.


Callao

Callaóban ma az emberek mellett szörnyek élnek.


Callao

A település egyik lakóva valószínűleg szobrászattal múlatja idejét.


Callao

Valószínűleg sok van neki.

Nekünk nem volt, mi mentünk tovább Fish Springs fele.


Callao

Nincsenek megjegyzések: