2021. július 11., vasárnap

Séta a Grand Canyonnál

Grand Canyon

- Nem megyünk le - mondta E - most nyár van, ilyenkor én nem megyek le a Grand Canyon aljára, tegnap is páran hőgutát kaptak itt.

Hát igen, a Grand Canyon veszélyes hely.

Erre gondoltunk, amikor kióvakodtunk a kilátóra, ami egy sziklaszirt tetején volt. Mi ehhez képest az üveg-kilátó a másik oldalon? Arról tudjuk, hogy mérnökök tervezték meg kismillió szabályt betartva és gondosan építették rengeteg ellenőrzés mellett. Ezt meg természet ősanyánk egymásra dobálta pár millió éve és aztán valamikor nyolcvan éve párszögeztek pár korlátot.

Grand Canyon

Nem is igen lett volna sok időnk sétálni, csak kinéztünk és majd valamikor eljövünk ide túrázni rendesen. Valószínűleg ősszel, mielőtt befagyna és bezárna a Grand Canyon északi része. Vagy késő tavasszal, amikor elolvadt a hó a Kaibab Platón.


Grand Canyon

A déli peremmel szemben az északi csak az év egy részében van nyitva, egyébként hó borítja. A szálloda zárva, a ranger-ek hazamennek és nincs itt semmi és senki. Még a legközelebbi település Jacob Lake is bezár. Még a benzinkutasok is hazamennek. Azaz ott sincs senki. 

Az északi perem főszezonban is nyugodtabb. Messze van mindentől. Most se volt igazán sok turista, mi pedig nyugodtan élvezhettük a sétát és a kilátást.

Grand Canyon - North Rim

Nincsenek megjegyzések: