2023. január 21., szombat

A fejlődés útján



Gödrös mellékút tekereg a Colorado mentén fel a hegyekbe, sziklarajzokhoz, például a születés panelhez, romokhoz, a masztodonhoz, a Moonflower szurdokhoz és sok más fantasztikus helyhez. 



Az útról jól látszik a Colorado másik oldalát övező sziklafal is. (A fenti képen a Little Arch-csal.)



Valamikor a balpartot bányák szegélyezték, amiket “nem konvencionális életstílust követő emberek” béreltek ki havi 50-100 dollárért. 

A fejlődés azonban betette ide a lábát: az új tulajdonos irodaközpontot álmodott ide. Kiteszi a bérlőket és majd csilivili irodaházakkal - és álindián épületekkel- gondoskodik arról, hogy ez ne egy elfeledett hely legyen. 




Akik itt laktak, nem akarnak a társadalom “hasznos” tagjai lenni. Dolgoznak valamit, keresnek egy keveset, de nem annyit, hogy abból rendes lakást béreljenek és már nem tudnak, nem akarnak megváltozni hatvan fele. Eddig volt egy otthonuk. Ha nem is komfortos, de otthon. 

Egy ideális világban lenne lakásuk, az önkormányzat elhelyezné őket, de az a világ nem ideális. Az új tulajdonos egy éve nem szed tőlük bérleti díjat és 1000 dollár lelépési pénzt fizet, ami szép, de ez semmit se fog hosszú távon megoldani. 

Valószínűleg a világ jobban járna, ha itt a fejlődés elmaradna és a csöveseket nem váltanák le hipszterek - de nem fog. 




Nincsenek megjegyzések: