2023. július 1., szombat

Kincskeresés

Castleton

"A jó minőségű földtúton haladunk, addig, amíg birodalmi lépegetők számára is járhatatlan lesz" - ez egy tipikus kincsereső kezdet.

A kincs az egy geocache.

Geocaching az egy jó szórakozás, főleg ott, ahol a puszták - és hegyek - végtelen horizontján egész nap nem találni embert és a legközelebbi hely, ahol van térerő, az harminc kilométer. Ez a térerő ahhoz kevés, hogy az emileket letöltsük, de arra pont elég, hogy a telefon felforrósodjon az erölködéstől.

Great Basin

A geocaching úgy műkodik, hogy valaki eldug egy ládát (cache) és beletesz egy füzetet (log), esetleg kincset is, amit aztán másoknak meg kell találniuk a gps koordináták alapján.

A láda az bármi lehet egy körömnyi csövecske és egy katonai lőszeresláda között. A kincs meg bármi lehet, matrica, üveggolyó, LEGO-figura, bármi. (Ez meg van cifrázva, vannak utazó figurál meg ilyesmik, de erről majd máskor.)

Great Basin

Városokban a ládákat viszonylag gyakran megtalálják. Nem így vidéken, például itt Lincoln megyében, Navadában, ahol népsűrűség helyett a demográfusoknak a népritkaság szót kellene használniuk, ha precízek szeretnének lenni.

Itt voltak olyan ládák, amit nyolc éve nem talált meg senki.

Aztán jöttönk mi.


Puppey

Elhoztunk pár kincset és otthagytunk pár kincset és mehettünk a következő helyre a következő kincsesládáért.

Pihentető elfoglaltság, majdnem olyan jó, mint kísértettanyákra járni.

Great Basin


Nincsenek megjegyzések: