2013. február 26., kedd

Megtértem II - A hangoskönyv

Some books


Nálam sokkal okosabbak gyakran mondogatták, hallgassak hangoskönyvet. Nem hallgattam. Eleve az egészre valami Harry Potter szerû varázslatként gondoltam: van egy könyv, amelyik hangosan rikoltozik.

Hiába volt különféle könyvtárakban, Amazonon Kindlére, iTunes-on telefonra mindenféle izgalmas hangos "olvasnivaló", ellenálltam, mint elfeledett japán katona a dzsungelben.
Aztán egy alkalommal eluntam séta közben a fülembe mászó zenét. Pont aznap olvastam egy Bill Bryson könyvrôl, amirôl megtudtam, hogy ott lapul a hangoskönyvtárban.
Letöltöttem és elindultunk Yodával sêtálni, mentünk, mendegêltünk, nevetgéltem Brysonon, beszélgettem Yodával - bejött a hangoskönyv.

Nem olyan jó, mint a valódi és nem azért, mert ez, szemben a papírkönyvvel csak statikus hiba esetén zizeg, hanem mert olvasáskor a fantáziám jobban ráhangolódik a szövegre: az aktív befogadás (olvasás) jobban feldolgozza (az én esetemben, legalábbis) a szöveget, mint a passzív (hallgatás).
De nagyon jó a Mesterrel sétálni könyvhallgatás közben és Yoda is nagyon élvezi a sétát, ami izgalmas krimihallgatáskor a szokásosnál is tovább tarthat.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Még én is ellenállok rendesen! A lányokat már "megfertőzte" Gyuszi. Ő sajnos a buszon rosszul van, nem tud olvasni sem, de a hangoskönyvvel nem elvesztegetett idő az utazás sem. A lányok ugyan csak utazás közben, takaritás közben hangoskönyvet hallgatnak. Én az elektronikus könyvet is szokom. Mert nincs más és ennek is örülök. De hiányzik a könyv még mindig. Nem tudom mikor adom be a derekam és hallgatom meg az első hangoskönyvet!

Unknown írta...

Szerezd be a "The importance of being Ernest"-et! (Ingyenes az Audible oldalán.) Az lesz a jó móka, amikor hangosan röhögsz, Yoda mester pedig szúrósán néz rád, hogy meghülyültél-e. :)

ribizlifozelek írta...

Köszönöm Gyula, megnézem!

ribizlifozelek írta...

Izé, hallgatom.