2012. november 24., szombat

Logan

Logan

Ott álltunk Utah legbiztonságosabb városának a közepén. A Center és a Main street keresztezôdése egyértelmûen a százezres agglomeráció közepe volt.

Innen minden irányban, egészen a völgyet lezáró hegyekig földszintes épületek nyúltak el. Kivéve a Fô utcát, amiben háromemeletes házak is álltak. Sőt, volt egy négyemeletes is.

Logan

További kivételt jelentett a mormon tabernákulum és a város legmagasabb dombjára épített mormon templom.

LDS Temple

A helyi szokástól eltérôen itt az elôbbi volt a város közepe.


Logant mormon telepesek alapították a Wasatch hegylánc lábánál Las Vegason is túlhúzódó mormon településfüzér részeként.

A fôút ma már itt egy hegylánccal arrébb halad, de Logan továbbra is Észak-Utah központja. Itt áll a mormonok második temploma, egyik legrégibb tabernákuluma és még egyetem is van (USU - Utah State University).

Logan

A forgalom az erdélyi falvak legszebb pillanatait idézte, azzal a különbséggel, hogy itt mindenki betartotta a sebességhatárokat és volt lámpa, aminél megálltak az autók.

Logan mindezzel együtt jó hely. Talán az egyetemnek is köszönhetô, hogy a belváros nem üresen omladozó történemi épületek bedeszkázott gyûjtôhelye. Látni, Logan azért valamikor jobb napokat látott: a fôutcán több elhagyott mozi és színház volt, mint egész Dél-Utahban összesen. Még operaház is volt.

Utah theater

A mozik egy része még mûködött is - illetve épp felújítás alatt állt.

A városkának volt még egy “kelet-európai” vonása. A turistainformáció szombaton zárva volt. Jöjjenek azok a fránya turisták munkanapon, félfogadási időben.Szombaton és vasárnap maradjanak csak otthon. Vagy menjenek templomba.

Logan

Nincsenek megjegyzések: