2019. május 31., péntek

Goodman pueblo


Goodman Point

Goodman egy rég eltünt falu lehetett errefele. Vagy egy jóember, akit Goodmannak hívtak. Esetleg mindkettő.

Goodman Point

Goodman pueblo az egyik elsô védett régészeti terület az USA-ban. Ehhez képest megtalálni se egyszerû. Ugyanúgy, mint a Cave Towers-nél, tudni kell, hova megyünk. Itt nincs kerítés, csak egy jelzetlen letérő az útról egy jelzetlen parkolóba, ahonnan egy jelzetlen csapás indul el. A csapáson kell menni egy darabig és akkor ott a trail register, egy kis füzet, amit miden látogató alá kell írjon. Ez egyfajta statisztika is és jelenléti ív is. A trail register dobozában van egy ismerető is a Goodman pueblóról.

Goodman Point

Jó, hogy ott van, mert noha vala Goodman pueblo egy virágzó, több száz lakosú telepöpés volt, ma csak pár törtmelékkhalom.

Sand Canyon Pueblo

Tájékoztató táblák nincsenek, azaz csak olyan táblák vannak, amig elmyagyarázzák, mi a büntetése a vandáloknak. Mindenki magának értelmezi a kőhalmokat.

Goodman pueblo

Azt látni, hogy a kőhalmok között utcák és közössé terek voltak, de az ősvény rövid ahhoz, hogy megértsúk, mi mi lehetett. Ennyiben tényleg jó hely Goodman pueblo: elősegíti a gondolkodást és -valljuk be - Goodman Pueblo nem tartozik a leglátogatottabb műemkékek közé.


Goodman Point

Nincsenek megjegyzések: