2019. május 23., csütörtök

Romok a Fry Canyon mellett


Fry Canyon

Fry Canyon repterét (kifutópályát lásd a fenti és az alanti fotón) semmi sem jelzi. Valószínűleg a német bicajos se találta volna meg a repteret, ha nem tudja, hol kell keresni. Autóval ez egyszerű, ha elérünk az elhagyott Fry Canyon motelhez, akkor túlmentünk és lehet visszafordulni. Ha valaki hajlandó folyamatosan az ablakon az útra merőlegesen nézve vezetni, akkor észreveheti egy pillanatra a szélzsákot a bokrok mögött. Na, ott a leszállópálya.

Fry Canyon

A közepesen járhatatlan út keresztezi a kifutópályát, majd ereszkedni kezd a kanyon fele. Itt pár táborhely is megbújik a borókásban.

Fry Canyon

Az út innen kezdve a szurdok peremét követi és egyre közelebb kerül a mélységhez. Ha már az utasülésből is le bámulni a szakadék fenekéig, akkor megérkeztünk. Mondjuk ezt a horrormutatványt nem próbáltuk ki: a reptérnél leparkoltunk és onnan gyalogoltunk ide. (Az alábbi fotón az út látható.)

Fry Canyon

Pont szemben ott volt a sziklaalkóv és ott voltak benne a romok.

Fry Canyon

Ránézve erre a falura meg lehet érteni a navahókat, akik szerint az anasazik tudtak repülni. Másképp nem lehet megérteni, hogy jutottak be a házakba.

Fry Canyon





Nincsenek megjegyzések: