2011. június 28., kedd

Az ügynök lakása

Gateway

- Ez az ajtógomb eredeti! Nagyjából kilencven éves. Alig négy nap munka kell a helyreállításához! A kilincs negyven perc, az ajtó leszerelése, kidobása harminc, a többi idő egy korhű ajtó elkészítséhez kell.

Ingatlanügynökünk Rádai Mihályt megszégyenítő ódákat tudott zengeni egy-egy ajtókeretről és ablakkilincsről.

Knob

Ezek alapján azt vártuk, hogy B legalább egyeredeti állapotúra visszaállított American Craftsman házban lakik. B egy posztmodern gyárszerű házban lakott, ami úgy nézett ki, mint egy űrhajó-börtön egy kilencvenes években forgatott sci-fi-ben.

Kábel- és csőkötegek tekeregtek a falakon, fémpallók kötötték össze az ház tornyait és lépcsőházakhoz képest a Dexion-Salgo polcrendszerek a luxus netovábbjának látszottak. A ház spártai volt és eszméletlenül drága.

- Ez egy kétszobás lakás - magyarázta a súlyos szakmai ártalomtól - házismertetés - szenvedő B. (A kétszobás lakás amerikaiul két hálószobát jelent, amihez jár a nappali.

- Most, hogy még tart a gazdasági válság, kettőhetvenért kínálják ezeket a lakásokat - folytatta előadását B. Az Egyesül Államok sűrűbben lakott részein ennyi pénzért fészert lehet venni, Utahban azonban ez már komolyabb összeg: ennyi pénzből lehet venni egy nem tökéletes állapotú, de jó helyen levő kétszobás kertes házat garázzsal meg egy felújítandó kertesházat szintén nagy kerttel és még a felújításra is marad egy kevés.

Options

A rideg indusztriál külső egy otthonos lakást takart. Meleg, pasztellszinű falak, pár festmény a falakon, modern lámpák, kényelmes heverők és 21. századi konyha.

Annak, hogy B itt lakik, egyszerű a magyarázata: a utahi törvények értelmében ha valaki két évig lakik egy lakásban, utána egy ideig adókedvezményt kap, ha bérlakássá alakítja otthonát. B vesz egy házat, beköltözik, majd két év múlva továbblép. Valami azt súgta nekem, hogy B-nek több háza van, mint ahány épületet meglátogattunk együtt.

Salt Lake City

Miután kigyönyörködtük magunkat B lakásában, ettünk a süteményéből, leültünk a dolgozószobában és tettünk egy ajánlatot.

5 megjegyzés:

globalgrover (Orsi) írta...

hany ajanlatot tettetek mar ? :-)

Száva írta...

kinek mi az első... nekem az ugrott be, hogy milyen sütit? :D:D

Jó Sir Robin a bátor írta...

fogadni mernék, hogy nem répatortát.

monika76 írta...

Ez a lakásvásárlás több felvonásban - közeledve a végkifejlethez - már olyan izgi mint egy Agatha Christie regény. Tisztára gyomorgörcsöm van, mielőtt feljövök az oldalra, hogy mi fog várni. :)

ribizlifozelek írta...

Globalgrover, kettot. Nezni sokkal tobbet neztunk.

Szava, Jo Sir Robinnak igaza van :) Gyomberes suti volt.

Monika, mindjart kiderul a megoldas!