2011. június 5., vasárnap

McMansion Huntsvilleben

Road to Snowbasin

A síszezonnak Huntsville környékén vége volt, a hónak nem: a Snowbasinba vezető régi út még zárva volt. Mi azért elautóztunk rajta, hogy megnézzük Hunstville elit negyedeit. Így sziesztáztunk is ebéd után. Sok gazdag utahi szerint a Huntsville és Snowbasin közti hegyek, dombok kínálják az államban a legjobb életminőséget: Salt Lake City harminc-negyven percnyi autózásra van. A Snowbasinban úgy hat-hét hónapig lehet síelni. Lenn Huntsvilleben lehet csónakázni a tavon. A levegő tiszta. Az ég kék és a telek olcsó: negyedmillió dollárért már egész tisztességes méretű hegyoldalt lehet kapni kisebb hegytetővel.

Hilltop Garage Mahal

A tornyos palotácskákhoz természetesen földkábelben vezették az áramot. Pumpával nyomják fel a vizet és ha bekapcsolják gázüzemű kazánt, a megugró kereslet miatt drágul a tőzsdén a földgáz.

Az amerikai népi humor ezeket a gigászi házakat MacMansion-nak nevezi, de gyakran használják a Garage Mahal kifejezést is.

Pineview Reservoir

Ezeknek az újgazdag házakak kötelező tartozéka a torony, klasszikus példákat idéző ablakok, oszlopok, impozáns bejárat, hatalmas belmagasság, óriási konyha, a hálószobából nyíló öltözőszoba, abból nyíló gardróterem, moziterem és kisebb hajók és lakóautók befogadására is alkalmas garázs. Az átlagos kellékeket itt a hegyvidéken falra akasztott, megölt állatok feje egészíti ki.

Szörnyülködés és nevetgélés közben csak arra kellett vigyáznunk, hogy ki ne egyenesítsük a szerpentin valamelyik kanyarját és autós Harry Potterként be ne repüljünk egy épülő kastély ablakán.

Mi house my castle

Miután ez (a Harry Potterként történő autós berepülés) nem történt meg, mehettünk végre Snowbasinba túrázni.

2 megjegyzés:

Boston2 írta...

A giccsben itt csak az a különbség, hogy flancosabb, ezek szerint? :)

ribizlifozelek írta...

Igen :)
Bar nem is feltetlenul itt vannak a flancosabb cuccok:

http://www.flickr.com/photos/aniko_attila/4776871461/