Eggplant
Originally uploaded by ribizlifozelek
Nyár volt.
Meleg.
36 fok. Celsius.
Szúnyog.
Úgy szerettem volna olyan ételt főzni, aminek elkészítése közben sem kell elengedni az ásványvizes palack nyakát.
Megnéztem a rendelkezésre álló alapanyagokat és rögtönözni kezdtem (félig telt palackkal a kezemben).
- padlizsán (2)
- oregano, bazsalikom, só, bors, fokhagyma
- szalonna (opcionális)
- reszelt sajt
- 1 tojás
- ásványvíz (sok)
Két padlizsánt felvágtam és olajon megpirítottam, sóztam, fokhagymáztam.
Egy olajozott jénaiba egy réteg padlizsánra tojással kevert reszeltsajtot tettem, miközben meghúztam az ásványvizes üveget.
A sajtra rávágtam a gombát és egy darab bacont, majd befedtem padlizsánnal és ittam egy kis ásványvizet.
Megöntöztem egy kis oreganóval, bazsalikommal és borrsal feljavított paradicsomkonzervvel és kiürítettem a palackot.
45 percre közepesen meleg sütőbe tettem, kibontottam egy új ásványvizet.
A 45 perc leteltével ittam egy kicsit és befedtem lapkasajttal. Elvileg még 5 percre fedetlenül vissza kellett volna tenni a sütőbe, de szomjasak voltunk.
Sok folyadékkal fogyasztottuk.
5 megjegyzés:
egészségetekre! szuper nyári recept
a lapkasajtot kivéve nagyon tetszik;-) ha megengeded, ellopom, bár a hétvégén itt most hüvösebb les z. azért egy pohár fehérborral jól fog esni, mert nagyon szeretjük a padlizsánt is és a gyorsan elkészített kajákat is. esetleg ide is felteheted:
http://gastroglobe.blogspot.com/
:):):)
Koszi!
ORsi, jobb lett volna reszelt sajtot ratenni, de ez volt itthon :)
Amint lesz egy kis idom, beteszem a gasztroblogba.
Szevasz Ribizlim, mondd meg légy szives, hogy miként kell ugy kisütni a padlizsánt, hogy ne szivja be az összes olajat? Nekem mindig úszik benne, inkább sütőben szoktam kockára vágva sütni ezért. Imádom egyébként, és receptedet is kipróbálom mindenképee, csak a piritás sikerülne:)
Eszter, nagyon kicsi olajat hasznalok, amit az elso padlizsan felsziv. Az izen egyaltalan nem erezni - de ha nektek nem tetszik, akkor az elso padlizsandarabbal "ki lehet torolni" az olajat a serpenyobol es kidobni.
A tobbi padlizsan alatt igy alig van olaj. Picit meg is szoktam egetni, ugy jobb.
Megjegyzés küldése