2010. július 6., kedd

Yoda repül


JFK
Originally uploaded by ribizlifozelek

A repülés már-már rutinszerű volt: Yoda bebújt dobozába. Mi kifizettük a Mester jegyét. Az eb megnézte, elég szilárd-e a doboz. Mivel most nem sikerült szétszedni a hordozót, mint tavaly, sértődötten elaludt.

JFK-n négy óránk volt - direkt vettünk ilyen jegyet, hogy tudjunk sétálni. JFK a földkerekség legnagyobb harmadikvilágbeli reptere. Emberek tülekednek, bagóznak, büdös van és olyan terminálokat is találtunk, amikben még a Wright fivérek vártak arra, hogy ujlenyomatot vegyenek tőlük. Vagy nem.

Voltak modern termimálok is, vasutak és szimpatikus hordárok, taxisok, akik barátkozni akartak a Mesterrel. A Mester inkább a reptéren lézengő többi kutyával haverkodott.

Sokan voltak és mind lelkesen ismerkedtek. Velünk a "Gypsy cab" tulajdonosok, az illegális taxisofőrök ismerkedtek. (Érdekes ezzel a kifejezéssel egy, a politikai korrektséget ennyire kihangsúlyozó országban találkozni. Lehet, nincs olyan negatív konnotációja a szónak, mint Európában.)

Yoda a mini kutyasétáltatót szerette. Mi kevésbé: tűzött a nap és zaj volt.
Idővel viszont találtunk egy nyugodt zugot egy híd alatt. Zöld volt a fű, (beton)szürke ég. Itt leheveredtünk, vettünk mindenféle ennivaló és megebédeltünk, majd visszamentünk a reptérre.

Budapestig az út eseménytelen volt.
Yoda ismét úgy jött be Magyarországra, hogy senki sem nézte meg nagy munkával és anyagi ráfordítással összeszedett hivatalos papírjait.

Lehet, a Mester csak láthatatlanná tette magát és így osont be a fináncok orra előtt...

JFK

4 megjegyzés:

lányosapuka írta...

Istenek hozták Yodát
valahol egy másik
Galaxisban...

Romesz írta...

Yoda az utasterben vagy a csomagterbe kellett utaznia?

ribizlifozelek írta...

Greg, pontosan!

Romesz, az utasterben jott velunk. Szerencsere a Mester teste kisebb, mint az egoja.

Pyry írta...

Ha egyszer véletlenül hiányozna egy aláírás valamelyik apróbetűs résznél, azonnal elkérnék a papírokat. :)