2010. július 10., szombat

Séta a Körtésben


Paty and the Zsambek basin
Originally uploaded by ribizlifozelek

A Körtés valamikor körtés volt. Nevéhez méltóan körtefák nőttek benne. Idővel a körtést Páty szabadon választott önkormányzata belterületbe vonta. A körtefákat otthagyták.
Mi meg odajártunk a kutyákkal. Egy lélek sem volt ott, csak néha pár ló, fácánok, meg időnként vaddisznók.

Pár évvel később a leendő lakóterületen megépült az út. Jóminőségű, aszfaltos út épült közvilágítással. Házak még nem voltak, igaz, körtefák sem.

Paty

A szél kisértetiesen fütyült az oszlopok között, de szerettünk idejárni. Az önkormányzat esténként kivilágította a Körtést. Jó volt a szépen kivilágított, üres úton sétálni. Még egy ház sem épült fel, az egész Körtés a mienk volt. Kivilágítva. Lehet, a fácánoknak ekkor ment el a kedvük az örök nappaltól és ekkor költöztek el.

Idővel házak épültek. Volt köztük szép és kevésbé szép. De egyre többen lettek. Még midnig jó volt a Körtésbe jönni sétálni, nem voltak sokan és késő éjjel is jól kivilágított aszfaltos úton lehetett menni. Forgalom meg nem volt.

Idén már talán az ötöde is beépült a Körtésnek. Már jópár család beköltözött. Már emberek élnek itt.
Az önkormányzat pedig több év elteltével, az első lakók megérkezése után lekapcsolta a közvilágítást. Most este sötét van a Körtésben. De az út legalább jó.

Nincsenek megjegyzések: