2010. szeptember 26., vasárnap

Poligám valóságsó


Dancers
Originally uploaded by ribizlifozelek

A valóságsó (valóságshow?) piacra megérkezett a legújabb produkció, aminek főszereplője egy utahi poligám család.

Nem a klasszikus, a sivatagban rejtőzködő, keményvonalas többnejűek a főszereplők: ők puskával fogadnák a tévéseket is, hanem egy városi poligám család. A leírások alapján ők hasonlítanak a Big Love című sorozat többnejű családjához.

Avenues

A magcsalád három feleségből és tizenkét gyerekből áll. (Mire vége a sorozatnak, már tizenhárman lesznek.) A család egy tipikus amerikai külvárosban lakik egy nagyon nagy házban. Három háló, három konyha és egy kaszárnyára elegendő gyerekszoba, meg egy akkora garázs, amit a BKV is megirigyelhetne. (Idővel valószínűleg egy egész iskolabuszt be kell majd oda parkolniuk.)

Yummy!

Ez az a poligám család, aminek a létét a hivatalos mormon egyház igyekszik letagadni: nem vidéken bújkáló pedofil banda, hanem az egyház közelmúltjára emlékeztető - látszólag - működő közösség.

Salt Lake City

Az események meg sem közelítik a hagyományos valóságsók veszekedős jeleneteit. Az első részben egy komoly konfliktus volt: az egyik feleség elégette a pirítóst és ezen nevetett.

Szex nincs - azaz van - de a magánélet e szegmenséből a család kizárja a tévéseket. Elegendő tudni, hogy három hálószoba van.

A filmsorozat főleg a család életére, az elfogadottságra és a külvilággal létesített kapcsolatokra koncentrál. A törvényekkel sem foglalkozik: a törvény tiltja a többnejűséget és a többférjűséget (miért is?), de ha az állammal nem szentesíttetik kapcsolatukat, akkor annyian laknak egy házban és azt csinálnak, amit akarnak.

Downtown Salt Lake City

Egy izgalmas kérdés fog majd felmerülni a sorozatban. A papa úgy gondolja, három feleség nem elég. Szeretne egy negyediket is. Ezt pedig igyekszik elfogadtatni a többiekkel.

A kérdés, kell-e még egy hálószobát és konyhát hozzáadni a lakáshoz, vagy a fickónak a feleségek lecsapják-e a fejét.

I will cut your head off!

Vagy más részét...

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Melyik csatornán megy ez?

Névtelen írta...

TLC
http://tlc.discovery.com/tv/sister-wives/

ribizlifozelek írta...

Nevtelen, koszonom!