2010. szeptember 1., szerda

Okmányiroda


Kispest
Originally uploaded by ribizlifozelek

Többször írtam, hogy Magyarország vezetését a Google-ra és az Amazonra kellene bízni, azonnal hatékonyak lennénk és talán ők képesek lennének egy működő országot kitalálni.

A terv csak azért nem kivitelezhető, mert a Google és az Amazon azonnal kirugná szinte az egész állami szektort. (Mint az egyik budapesti luxusszálló, ahova nyitás előtt egy csomo régi, tapasztalt, kiváló referenciákkal rendelkező szállaodai szakember jelentkezett. A hotelben akkurátusan végigolvasták jelentkezésüket, megnézték, milyen munkahelyi tapasztalattal rendelkeztek, és mindenkinek, akinek szakmai múltja volt, megköszönték a jelentkezését. Majd csupa olyan embert vettek fel, aki egy korfui nyaralást leszámítva nem is látott szállodát. Pár hónapig képezték őket, majd hozzájutottak Budapest legjobb személyzetéhez.)

Szerintem az okmányirodák személyzete az egyetlen, amelyik a helyén maradhatna. Magyarországon szerintem az okmányirodák működnek úgy, ahogy kell.

Egy mozgáskorlátozottal voltunk ott,
Időpontkéréskor kértük, olyankor mehessünk, amikor nincsenek sokan és nem kell sokat várni.
Olyan napra adtak időpontot, amikor nincs félfogadás: így tényleg azonnal sorrakerültünk.
Tolókocsiból azonban nem lehetett átülni a fotófülkébe. Ekkor az okmányirodások olyat tettek, amitől megdöbbentem: gondolkodni kezdtek. Kiszerelték a fényképezőgépet és megcsinálták a fotót.

Most már nem hiszem azt, hogy az egyetlen remény számunkra a Google és az Amazon. Most már azt hiszem, az országot rá lehetne bízni az okmányirodásokra is.

2 megjegyzés:

NP írta...

ez olyan emberi

ribizlifozelek írta...

Igen :)
Nagyon jo erzes volt.