2010. szeptember 1., szerda

M6


M6
Originally uploaded by ribizlifozelek

Divat az M6-s autópályát és alagútjait szidni. Az alagutakat személyesen sokáig nem láttam - így nem igazán volt a dologról véleményem. (Ilyen szempontból impresszionista festőkkel állítom érdemtelen párhuzamba magam, azt mondom, amit érzek, miközben nagyon sok ember szocialista-realista festőként azt mondja, amit hall.)

Coming out

Én szerettem az M6-ost valódi és nem-biztos, hogy valódi hibái ellenére. Tavaly többször vágyakozva néztem Szekszárd környékén, hogy épül tovább az autópálya.

Az M6 tette lehetővé, hogy ügyintézés után csavaroghassak egyet-egyet Kalocsán, Hajóson, harcolhassak apostagi szúnyogok ellen. Imádott Dunaföldváramra is az M6-os hozott el pillanatok alatt.

Tunnels

E nyáron Kalocsa környéke mellett # Siklós,Villány, Dunaújváros és Százhalombatta volt soron. Meg az alagutak.

Kiváncsi voltam a síksági alagutakra, olyanok-e, mint ahogy a hírekben és a sajtóban állítják.

Futólag megnézve a hidakat és alagutakat egyértelmű volt, hogy a síksági alagutat leíró újságírónak igaza is lehetett meg nem is.

Nekem tetszett az autópálya. De én elismerem, hogy szemben az újságírókkal, nincs mérnöki végzettségem és nem végeztem gazdaságossági számításokat sem. Én két jókora szakadékot láttam és három egymást követő alagutat, amik eltüntek a dombok mélyén.

Nem tudom, olcsóbb lett volna-e elhordani az egész dombot valahova - esetleg feltölteni vele a völgyet - vagy alagutakat fúrni, esetleg megkerülni az egészet. Személyes véleményem szerint az autópálya normális autópályának tűnik. Nem voltak benne óriási emelkedők, kényelmesen lehetett rajta menni. A három alagút normálisnak látszott. Magától értetődőnek. A nevetéstől nem kellett félreállnunk. És legalább ma már egy nap alatt kényelmesen el lehet jutni Pécsre és vissza.

Tunnel

Nincsenek megjegyzések: