2009. június 27., szombat

Yoda repül


Can I fly to Europe?
Originally uploaded by ribizlifozelek

Korán érkeztünk a reptérre. Szerencsére Péterék kivittek minket, így könnyebben kijutottunk. Nem kellett taxival vesződni.

Olcsóbb az üzemanyag. A gépel túl vannak tömve. Talán pont ezért, már csak fejenként egy bőröndöt lehet interkontinentális járaton vinni az USÁ-ból ki. Az a bőrönd 51 fontos lehet. A mienk 50 fontos volt. Hiába, pakolni tudni kell.

Yoda aggódva pislogott. Nyárra elbúcsúzott Salt Lake Citytől, le is pisilte a repteret, csak úgy jelzésként.
A bőröndöket feladtuk, Yoda jegyét kifizettük. A papírokat senki sem kérte. Yodára a hölgy rámosolygott, a rengeteg kence és krém és szolárium alatt lapuló lárvaarca ettől meglepően emberi lett. Még nem láttam mosolygó lárvát.

Yoda a felszállást nem szereti. Felszálláskor üvöltenek a hajtóművek, változik a légnyomás, pattog a füle. Amúgy is egy szék alá van beszorítva a doboza. A feszültséget csak a hordozóban materializálódó falatkák enyhítik. Egy ilyen alkalommal kapott a falatka után és, ha már ott volt, egyetlen precíz harapással szétroppantotta hordozójának cippzárját. A cippzár szétesett, a Mester meg elégedetten emelkedett ki főnixként a dobozból. Megpróbáltuk visszagyömöszölni, de a fej mindig felbukkant és jött kifele.

Midwest

Mire siklerült visszatenni, már a végtelen síkság felett jártunk. A hátralevő négy és fél órában felváltva, előrahajolva, embriópózban szorítottuk össze a doboz fedelét, nehogy Yoda átvegye az irányítást a gép felett.

A kapitány szerint egy órával korábban érünk a JFK-ra. A kapitánynak igaza volt. Csak azt nem látta előre, hogy ezt az órát a reptéren szabad csápra várakozva töltjük.

New York

Reméltük, lesz időnk venni egy kutyahordozót. Elvégre New Yorkban minden van.
New Yorkban valóban minden van - a JFK-n azonban nem volt kutyahordozó. Wgy megfelelőnek tűnő műanyagszatyorszerű táskát találtunk 120 pénzért.

120?

Elkezdtem szerelni. Természetesen szúróeszköz az egész reptéren nem volt. Viszont tollammal tökéletesen lehetett perforálni a vastag anyagot, egy cipőfűzővel meg le lehetett zárni. Nagyon profi volt - és tartós.

Yoda ettől kezdve megnyugodott, sétált, mi pedig visszavittük a kistáskát, amit a bolt eladói és tulajdonosa sajnálkozva visszavett.

A Mester pestig pihent.

Ekkor már 20 órája nem pisilt, az utolsó cseppecskéket a utahi reptér beonjára hullatta. Csakúgy, mint tavaly egyikünk kisétálta a kutyadobozzal és a rengeteg papírral.

Magyarországon jelentem semmi sem változott. Továbbra is gond nélkül be lehet hozni kutyát bárhonnan. Senki sem kérdezett semmit. Yoda meg boldogan eresztett kis folyamokat Ferihegy füvére.

2 megjegyzés:

Pyry írta...

Azért ez röhejes, hogy kifizettetnek egy halom pénzt...bármit vihetnétek kutya címszó alatt... :( Legalább néznék meg a papírokat...

ribizlifozelek írta...

Ha nem fizettuk volna ki, biztos kertek volna mindent...
Yoda kulonben sem kutya :)