Pork Cutlets With Spicy Noodles
Originally uploaded by ribizlifozelek
A rántotthúsleves az egyik bizonyítéke a magyarság ázsiai kapcsolatainak.
Az étel gyakorlatilag két vasárnapi alapételünk kombinációja: egy gazdag húslevesé és egy rántotthúsé. Valószínűleg a hosszú vándorlás után letelepedő magyarok elkényelmesedtek és kettéválasztották ezt az egytálételt húslevessé és rántottússá. Ez valószínűleg akkor következett be, amikor a petrezselymesburgonya kiszorította konyhánkból a nyereg alatt puhított húst. (Vagy nem :)
A recepthez a szerző frissen szedett shiitake gombát ajánl. Valószínűleg a szerző szabad idejében a Fujijama lejtőin kóborol és két meditáció között gombát szed. Esetleg olajsejk és ezért vesz méregdrágán friss gombát. Mi szárított gombát használtunk. Azért is, mert Fuji-szan hóborította lejtői messze vannak.
- 4 pohár húsleves
- 3-4 centi friss gyömbér meghámozva
- negyed kilo udon tészta
- negyed kilo shiitake gomba
- egy csípőspaprika (egyben)
- 4 vékony szelet frissen rántott hús
- só, bors
- vékonyra vágott brokkoli, káposzta, répa
- egy csokor újhagyma
1. Húslevesbe beledobjuk a gyömbért és felforraljuk (a húslevest).
2. A lobogó levesbe belekeverjük a noodle-t és ott hagyjuk lobogni 4-5 percig.
3. Hozzátesszük a gombát és a paprikát. 1-2 percet hagyjuk tovább lobogni.
4. Rádobjuk a brokkolit, káposztát és répát.
5. Előrántjuk a rántotthúst, amit korábban vékony csíkokra vágtunk.
A levest feltálaljuk és a tetejére ráfektetjük a rántotthúscsíkokat. (Hivatalosan valódi távolkeleti tányérban - vagy nyereg alatt - kell tálalni, de épp egyik sem volt kéznél.)
Megesszük.
(Óvatosan fogyasszuk! A csípőspaprika csíp és a leves forró!)
6 megjegyzés:
Így elrontani azt a finom rántott husit...nem is beszélve a levesről.. :D
jól hangzik ez a leves, azért a húst mégiscsak utána enném!
jöhet nekem egybe is, nem ettem még rossz ázsiai ételt. igaz rosszul elkészítve már igen, de ez nem annak néz ki...
Orsi: Köszönjük, tényleg jó lett (bár a levesestányér nem az igazi hozzá)
Szerintunk nagyon jol sikerult...
Hát ez nagyon bizarr...de a jó tálalás...mégiscsak megkóstolnám :)
Megjegyzés küldése