2010. október 23., szombat

Vadászszezon

Hunter

Október 23 és 27 között vadásszezon van.
Az erdőket ellepik a puskás emberek és lőnek mindenre, ami őz és mozog.

Mi pont ezért október 23 és 27 között nem megyünk erdőbe. Még parkba se nagyon, hátha eltéved egy vadász.

Parking Hunters

Szakadó esőben - majd szakadó hóban - felautóztunk az East Canyonba. Az általában elhagyatott hely megtelt. Az erdőben tömegével parkoltak a kisteherautók. Igazi vadász nem jár személyautóval vagy terepjáróval: hogy nézne ki a hátsó ülésen egy véres tetem? Az csak Al Capónéhoz illene. A lelőtt (lenyilazott) szarvast a platóra kell dobni.

Az igazi vadász több napig növeszti borostáját, hogy amire kiér a természetbe, megfelelően bozontos legyen.

Az igazi vadász nem téved el: az út mellett áll és onnan lő. Szerencsére, ha fegyvere a kezében van, általában háttal áll az útnak.

Az igazi vadász terepszínű ruhát hord. Álcanadrágot, terepszínű felsőt és kalapot. Aztán az egész tetejébe felvesz egy narancssárga színű láthatósági mellényt, hogy a feleségét -is- ismerő társai össze ne tévesszék őt egy szarvassal.

Közben a vadász bízik benne, hogy a szarvas színvak.

East Canyon

Pocsék idő volt - a vadászok nem maradtak otthon. A szarvasok igen. Egy vadász szerint egész szombaton csak egy szarvast látott, azt is az országút mellett elütve.
Azért lövöldöztek szorgalmasan.

Az egyik zuhant is. Szarvast akart felhajtani a 15 éves fiának, a vad azonban kicselezte, a vadász meg a partfallal együtt beleesett egy szakadékba. Szerencsére jól van (a szarvas), a vadászt kórházba vitték térdsérülésekkel. Talpraesett vadász lehetett, bár 15 méteres zuhanás után ez sem egyértelmű. Inkább mázlista.

East Canyon

Nem igazán vagyok oda a vadászatért, de elismerem, szükséges. Miután az ember kiírtotta a legtöbb csúcsragadozót, valahogy kordában kell tartani a szarvaspopulációt. A vadászszezon meg szerencsére csak pár napos. Addig kibírjuk, Yodával, hogy nem megyünk erdőbe. Remélem, a szarvasok is kibírják.

Road

Aztán már csak az autókra, medvékre és pumákra kell figyelniük. Az alábbi video szarvasát én féltem. Meg a vadászát is.



Megjegyzés: időnként a szarvas visszavág. Figyelem, az alábbi videó sokkoló, gyengébb idegzetűek ne nézzék. Ha megnézik, azt hiszem, egy ideig mellőzni fogják az őzike szó használatát. Persze a vadász szerintem - miután kijött a kórházból -, remélem, jól elverte a haverját, aki segítség helyett filmezett.)

5 megjegyzés:

NP írta...

Ezen jót nevettem, a vadász-szezon pár napjának gyorsan vége lesz, remélem addig a szarvasok jól elbújnak, aztán majd 28-án előjöhetnek...

Babe írta...

A mókusok és egyéb fürgén mozgó szőrös állatok számára csak ez a néhány nap van az évben, amikor Yoda nem vadászik rájuk :)

Marcsi írta...

azert a mellenyes resz eleg durva :)))
Oszi nem lenne jo vadaszkutya, szeret koszonni mindennek, ami el es mozog. Persze csak a kocsibol :)
ezt a hetet kibirjatok Yodaval...
lehet, hogy pocsek ido volt, de a kepek nagyon szepek, havas hegytetok, alacsonyan ulo felhuk, vizes utak es szinesedo fak, gyonyoru.

Pyry írta...

Ma láttunk pár szarvast az út mellett :(

ribizlifozelek írta...

Az ido csak hul, ahogy a szarvasok az ut mellett...