2011. augusztus 28., vasárnap

Uborkaleves

Cucumber soup

- Együnk levest!

Szkeptikus nézés. Kinn 40 fok (Celsius) és napsütés. Ilyenkor csak vakmerô turisták és nacionalisták esznek gulyást.

- Nem lehetne inkább fagylaltot enni? Napjában háromszor?

Végül csak lett leves, igaz, nem gulyás, hanem uborka.

Cucumber soup

Uborkaleves

- 2 kígyóuborka
- só
- sok kapor
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél liter natúr joghurt
- ízlés szerint csapvíz (a la vendéglôs)

1. Az összes hozzávalót apróra vágjuk, kivéve a joghurtot, a sót és a vizet.
2. Mindent összekeverünk, kivéve a vizet.
3. Ha túl sûrû, belekeverünk egy kis vizet.
4. Hûtôbe tesszük, majd hidegen fogyasztjuk.

4 megjegyzés:

bee írta...

Ribizli, ez tulajdonképpen egy hígabb tzatziki? :)

Névtelen írta...

Mégjobb, ha viz helyett tejjel, akinek meg nem számit a kaloria az tejszinnel higitja

Phoebe írta...

bizarr kicsit.off:most tudtam meg, hogy az ajran csak joghurt, so es viz.

ribizlifozelek írta...

Bee, igen.

Nevtelen, megcsinalom, szerintem ugy is nagyon finom lehet. Azt majd tejszines uborkalevesnek hivjuk.

Phoebe, es milyen finom!