2011. augusztus 28., vasárnap
Uborkaleves
- Együnk levest!
Szkeptikus nézés. Kinn 40 fok (Celsius) és napsütés. Ilyenkor csak vakmerô turisták és nacionalisták esznek gulyást.
- Nem lehetne inkább fagylaltot enni? Napjában háromszor?
Végül csak lett leves, igaz, nem gulyás, hanem uborka.
Uborkaleves
- 2 kígyóuborka
- só
- sok kapor
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél liter natúr joghurt
- ízlés szerint csapvíz (a la vendéglôs)
1. Az összes hozzávalót apróra vágjuk, kivéve a joghurtot, a sót és a vizet.
2. Mindent összekeverünk, kivéve a vizet.
3. Ha túl sûrû, belekeverünk egy kis vizet.
4. Hûtôbe tesszük, majd hidegen fogyasztjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Ribizli, ez tulajdonképpen egy hígabb tzatziki? :)
Mégjobb, ha viz helyett tejjel, akinek meg nem számit a kaloria az tejszinnel higitja
bizarr kicsit.off:most tudtam meg, hogy az ajran csak joghurt, so es viz.
Bee, igen.
Nevtelen, megcsinalom, szerintem ugy is nagyon finom lehet. Azt majd tejszines uborkalevesnek hivjuk.
Phoebe, es milyen finom!
Megjegyzés küldése