2010. április 16., péntek

Boston


Boston
Originally uploaded by ribizlifozelek

Boston szerintünk az egyik legjobb egyesült államokbeli város. Lehet, azért tartjuk annak, mert nagyon jól ismerjük - de Boston személyes érzelmeinek leszámítva is nagyon jó hely.

A dolog ott kezdődik, hogy Bostonban nagyon jó a tömegközlekedés. Van metró. Igaz, a zöld vonal elvarázsoltkastély jellegű, az
ezüstmetró meg egy troli. De van tömegközlekedés.

Boston

Bostonban lehet sétálni. Nemcsak egy rövid utcácskán, hanem a belvárosban majdnem mindenütt. Az emberre nem néznek furán, ha sétál. Ráadásul Bostonban van hova menni.

Boston

A város régi. A belváros nem négyzethálós. A városszerkezeten egyértelműen látni, hogy Boston spontán növekedett. A térképen kivehetőek az egykori erődítések helyei. Némelyik régi erőd maradványai ma is megvannak.

Fort Washington Park

A belváros utcái girbegurbák, vörös téglával kövezettek. A várost többször próbálták racionalizálni, eltörölni a föld színéről a sikátorokat, de ennek ellenére mág ma is sok régi utcácska létezik.

Nem ritkák a négyszáz éves temetők és pár száz éves épületek is jócskán akadnak.

Boston

Egyszerűen Bostonban jó mászkálni. Az olasznegyedben finom, méregerős presszó kapható és hihetetlenül jó olasz sütemények. (Egy kávézó kirakatában 2001-ben láttunk egy ősrégi herendi porcelán kávéfőzőgépet is.)

Van rendes, klasszikus piac. Vannak jó egyetemek és itt van a világ egyik legintellektuálisabb metróvonala is: a pirosmetró három vagy négy jónevű egyetemet érint.

Boston

Boston jó város.
Szeretjük.
És még mókusok is vannak.

Psst! Look at the guy with the camera!

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ha mókusok vannak rossz hely nem lehet. :)

Amúgy én szeretem a négyzethálós utakat. :)

ribizlifozelek írta...

A girbe-gurba utcak izgalmasabbak.

A mokusok meg mindenutt zsenialisak.